Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Αυγούστου- Οκτωβρίου 2013 και από τα στοιχεία προκύπτει ότι η κατά κεφαλήν κατανάλωση ενός τουρίστα κρουαζιέρας, με μέση παραμονή εκτός κρουαζιερόπλοιου τις 6,5 ώρες, είναι 67,2 ευρώ. Από αυτά, σύμφωνα με την έρευνα, τα 44,3 ευρώ δαπανώνται για αγορές σε εμπορικά καταστήματα και μόνο 15,5 ευρώ για εστιατόρια, καφέ και μπαρ.
Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι τουρίστες δαπανούν ημερησίως κατά μέσο όρο 64,1 ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 30,1 ευρώ, δηλαδή πάνω από το 50%,αφορά δαπάνες για εστιατόρια, καφέ και μπαρ, ενώ για αγορές σε καταστήματα πηγαίνουν τα 29,8 ευρώ.
Φέτος, μόνο τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, αυξήθηκαν κατά 43,22% οι μετακινήσεις τουριστών με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των «τράνζιτ» (transit) τουριστών ανήλθαν σε 329.540, έναντι 230.096 τον Αύγουστο του 2012. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ όσον αφορά τη διακίνηση επιβατών με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι κατά την τελευταία εξαετία (2008-2013).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr