Όπως επισημαίνει η INTERAMERICAN, οι συνεδρίες περιελάμβαναν θέματα για την υγεία και την πρόληψη, τη διατροφή, τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, το άγχος και την ψυχολογία και τέλος, τα βασικά για την ασφάλεια της υγείας, για το well being και επίσης θέματα με αφορμή την πανδημία για τη νόσο Covid-19 και το νέο κορονοϊό. Μάλιστα, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης συζητήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ζήτημα της διαχείρισης του άγχους και της καθημερινότητας, που κατέλαβε τους μαθητές και περισσότερο αυτούς που επρόκειτο να δώσουν εξετάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των συνεδριών, οι 19 αφορούσαν στις έκτακτες θεματικές ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία.
Η INTERAMERICAN δημιούργησε μια ομάδα εθελοντών -επιστημονικών συνεργατών και στελεχών της από τον κλάδο ασφάλισης υγείας- οι οποίοι αφού εκπαιδεύτηκαν ειδικά για τις ανάγκες του προγράμματος, μοιράστηκαν την εμπειρία και τις γνώσεις τους, ως μέντορες, με μαθητές 16 σχολείων ανά την Ελλάδα, από τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη μέχρι τα Ιωάννινα και το Ρέθυμνο. Η τεχνολογία, που για την εταιρεία αποτελεί κομβικό τομέα του σύγχρονου οργανωτικού και λειτουργικού μετασχηματισμού της, έφερε τους μέντορες με live video συνδέσεις σε άμεση επαφή με τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων και συνέβαλε στη μετάδοση γνώσεων για καλύτερη ποιότητα υγείας και ζωής, βασισμένη στην προληπτική προσέγγιση (έλεγχος, διατροφή κατά την εφηβεία, σωματική άσκηση και αθλητισμός). Συμμετείχαν από τα επιλεγμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα 405 μαθητές και συγκεντρώθηκαν 245 top-rated αξιολογήσεις από τους ίδιους και τους καθηγητές τους, αναφορικά με τη συνεδρία και το μέντορα. Ακόμη, αξιοποιήθηκε και η ασύγχρονη επικοινωνία ερωτήσεων-απαντήσεων (topics) και αναπτύχθηκαν 3 σχετικές θεματικές σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών.
Υπογραμμίζεται η σημαντική συμβολή των μεντόρων στην επιτυχία αυτής της εκπαιδευτικής και ενημερωτικής διαδραστικής άσκησης, δεδομένου ότι διέθεσαν αρκετό χρόνο για την εκπαίδευσή τους στην εφαρμογή του προγράμματος και τη δημιουργία ενδιαφέρουσας ύλης. Συμμετείχαν στο πρόγραμμα, εθελοντικά, οι: Μαρία Μπελεχρή, παθολόγος και οι γενικοί ιατροί Γιώργος Σούλης, Λώρα Ζεμενίδου, Χριστίνα Τσατσάκη και Μάριος Σταθάτος. Από τα στελέχη της εταιρείας, έλαβαν μέρος η Εύη Ντάλλα και ο Γιάννης Βασαλάκης. Η συνεργασία της INTERAMERICAN με το «The Tipping Point» δηλώνει την ανταπόκριση της εταιρείας στην πράξη για δύο από τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (UN Sustainable Development Goals), τον Στόχο 3 για «Καλή Υγεία και Ευημερία» και τον Στόχο 4 για «Ποιοτική Εκπαίδευση».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr