Παράλληλα, αρχές Οκτωβρίου θα «τρέξει» το πρόγραμμα για τους Νέους Αγρότες, προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, που θα αφορά σε 10.000 ωφελουμένους, η λίστα των οποίων θα ανακοινωθεί εντός του Φεβρουαρίου του 2022 και όχι σε διάστημα ως εννέα μηνών όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.
Μιλώντας στην εναρκτήρια ενότητα του φόρουμ, με τίτλο «Η χρήση νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη Γεωργία. Αειφορία, Γεωργία ακριβείας, κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις», ο κ. Στύλιος τόνισε ότι στο νέο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ποσά από 35.000 έως και 45.000 ευρώ και οι προκαταβολές που θα παίρνουν θα ανέρχονται στο ποσοστού του 70%.
Υπενθυμίζοντας δε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα γίνουν όλες οι πληρωμές σε προγράμματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και που ανέρχονται σε 750-800 εκατ. ευρώ, ο κ. Στύλιος διευκρίνισε ότι το νέο πακέτο των 900 εκατ. ευρώ, θα αφορά σε προγράμματα, πέραν αυτού των νέων αγροτών- μεταξύ άλλων- για τη Βιολογική γεωργία, για την καινοτομία (60 εκατ. ευρώ) και για τους γεωργικούς συμβούλους (80 εκατ. ευρώ).
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Στύλιος τόνισε ότι «καταγράφονται πολλές οι προκλήσεις για τον πρωτογενή τομέα στα επόμενα χρόνια και αναφέρθηκε στην αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, σε 9,5 δισ. από 8 δισ. σήμερα ως το 2050 και στην κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της οποίας είναι πλέον περισσότερο από εμφανείς».
Ως απάντηση σε αυτές τα προκλήσεις, ο κ. Στύλιος επικαλέστηκε τα δύο «πορτοφόλια» που έχει στη διάθεσή της η χώρα μας, ήτοι τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΠΑΑ και υπογραμμίζοντας «δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ», σημείωσε πως η ψηφιακή τεχνολογία και η γεωργία ακριβείας, είναι δύο από τα πιο κρίσιμα «εργαλεία» προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα για πρασίνισμα στον πρωτογενή τομέα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr