Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ εμφανίστηκε στο γραφείο του αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ σε δηλώσεις που έκανε ενόψει της συνάντησης της ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση, με θέμα την αποδέσμευση κάποιων μονάδων, χαρακτήρισε το αντικείμενό της ως «τεχνικό», το οποίο όπως είπε μπορούν να το χειριστούν οι αρμόδιοι γενικοί διευθυντές.
Κύκλοι της ΔΕΗ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους και έλεγαν ότι η ανακοίνωσή της παραίτησης του κ. Αθανασόπουλου ίσως να αποτελεί απλώς θέμα χρόνου. Παράλληλα χαρακτήριζαν το κλίμα εντός της επιχείρησης εξαιρετικά βαρύ.
Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης σε σύσκεψη που είχε με τους γενικούς διευθυντές της επιχείρησης, ο κ. Αθανασόπουλος τους ενημέρωσε ότι έπειτα από τη διαφωνία που αυτοί εξέφρασαν για τις επιλογές του - αρνούμενοι να καταθέσουν το ίδιο πρωινό ως μάρτυρες στη δίκη εναντίον των απεργών- δεν μπορεί πλέον να σταθεί στην εταιρεία και προτίθεται να αποχωρήσει.
Το περιστατικό στην Ευελπίδων
Λίγες ώρες νωρίτερα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, είχε εκτυλιχθεί ένα προωτοφανές για τα χρονικά της επιχείρησης περιστατικό. Ενώ επρόκειτο να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΔΕΗ κατά των απεργών, η διοίκηση έμεινε χωρίς... μάρτυρα κατηγορίας.
Ο γενικός διευθυντής παραγωγής κ. Αβρ, Μιζάν, που είχε αρχικώς οριστεί, παραιτήθηκε κατά τη διαδικασία, όταν συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στράφηκαν εναντίον του. Ακολούθησε σύμφωνα με τις πληροφορίες τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ. Αθανασόπουλο για να τον ενημερώσει σχετικά, αλλά ο πρόεδρος της ΔΕΗ φαίρεται να του διαμύνησε ότι «δεν κάνει το καθήκον του» με αποτέλεσμα ο κ. Μιζάν να απειλήσει με παραίτηση από τη θέση του.
Η ΔΕΗ επιχείρησε να αντικαταστήσει τον κ. Μιζάν απευθυνόμενη στους υπόλοιπους 5 γενικούς διευθυντές που τον συνόδευαν, για να εισπράξει αρνητική απάντηση, αφού απείλησαν και εκείνοι με παραίτηση.
Ετσι η συζήτηση αναβλήθηκε για το πρωινό της Παρασκευής, αλλά τελικά η αγωγή δεν χρειάστηκε να εκδικασθεί : Η ΓΕΝΟΠ μπροστά στο ενδεχόμενο να της ασκηθούν ασφαλιστικά μέτρα και να κηρυχθεί η απεργία παράνομη, την ανέστειλε, για να πάρουν τη σκυτάλη τα πρωτοβάθμια σωματεία της επιχείρησης.
Τελικά το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε στη συνέντευξη που έδωσε, η ΓΕΝΟΠ εξήγγειλε 5 επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαρτίου.
Η επόμενη ημέρα
Κάποια στιγμή ωστόσο οι απεργίες θα λήξουν και το θέμα είναι τι θα γίνει από εκεί και πέρα.
«Είναι άραγε δυνατόν», έλεγε στο «Reporter» στέλεχος της ΔΕΗ, «όση στήριξη και να έχει πλέον ο κ. Αθανασόπουλος από τους αρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση, να συνεχίσει να διοικεί την εταιρεία και να συνεργάζεται με τα ανώτερα στελέχη της, όταν αυτά τον έχουν αμφισβητήσει και μάλιστα δημοσίως ; Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του ;».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr