«Υπό την προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες του κράτους θα αδειοδοτούν στο χρόνο που επιβάλλουν οι νόμοι, τα δικαστήρια θα δικάζουν σε έναν εύλογο χρόνο -με φαστ τρακ διαδικασίες δηλαδή- μπορούμε σε 2-3 χρόνια να έχουμε το δικό μας αέριο», είπε ο κ. Μανιάτης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, σημείωσε ότι «σήμερα η Ελλάδα έπρεπε να έχει 5-6 εξέδρες άντλησης φυσικού αερίου, [αλλά] δυστυχώς τα προηγούμενα 7-8 χρόνια δεν κάναμε απολύτως τίποτα» και εξέφραζε την πίστη ότι με την εξαγγελία της επανεκκίνησης του προγράμματος «δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα».
Απαντώντας σε «μια ερώτηση που κυκλοφορεί στον αέρα» για το αν έχουμε κοιτάσματα, και αν «αυτά που έχουμε θα απαξιωθούν γιατί γρήγορα θα περάσουμε στην πράσινη ενέργεια», ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι «χρειαζόμαστε πράσινες μορφές ενέργειας -αυτό είναι αυτονόητο- παράλληλα όμως και ταυτόχρονα χρειαζόμαστε και πολύ φυσικό αέριο ως καύσιμο μετάβασης», καθώς «έχει εκτιμηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ότι τα επόμενα 20 χρόνια η ποσότητα του φυσικού αερίου που θα χρειάζεται για την παγκόσμια οικονομία θα αυξηθεί κατά 20%».
«Αν η Ελλάδα συμπεριφερθεί με αρκετή σωφροσύνη -και προς όφελος της εθνικής οικονομίας γιατί τα έσοδα πηγαίνουν στο ασφαλιστικό σύστημα- σοφία και επιμονή, μπορούμε τα επόμενα χρόνια να ανοίξουμε νέους ορίζοντες και οικονομικής ενίσχυσης του ασφαλιστικού συστήματος και αναβάθμισης της γεωπολιτικής μας θέσης, αλλά και δημιουργίας πολλών χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Μανιάτης.
Σχολιάζοντας τέλος την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για «μια εισήγηση που αυτογελοιοποιεί την ίδια την Επιτροπή».
«Είναι σαν λες ότι «έχω πολλά τροχαία ατυχήματα και για να τα περιορίσω βάζω ανώτατο όριο ταχύτητας τα 500 χλμ./ώρα»», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr