Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός έληξε στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 και η ΔΕΗ αν και είχε εκφράσει ενδιαφέρον, δεν εντάχθηκε στη λίστα με τους υποψηφίους αναδόχους του έργου. Δεκτές είχαν γίνει δύο προσφορές, του ΟΤΕ και της κοινοπραξίας του ΑΔΜΗΕ Grid Telecom και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ήδη, δε, έχει προχωρήσει η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών και μένει να γίνει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών ώστε να μοιραστούν στους δύο υποψηφίους οι επτά περιοχές στις οποίες και χωρίζεται το έργο για να ξεκινήσει σταδιακά η ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών σε περιοχές της χώρας που δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον.
Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πάντως, ανέφεραν τότε ότι η ΔΕΗ δεν πρόλαβε να καταθέσει την προσφορά της για τον διαγωνισμό. Ωστόσο η εταιρεία αμφισβήτησε τη θέση αυτή και υποστήριξε ότι τήρησε την διαδικασία με ακρίβεια και πως η καθυστέρηση της εμφάνισης της προσφοράς της οφείλεται σε λάθος του συστήματος του ΕΣΗΔΗΣ μέσω του οποίου και πραγματοποιείτο ο διαγωνισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, στην ένσταση που κατατέθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η εταιρεία κατέθεσε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που αποδεικνύουν πως η προσφορά της κατατέθηκε εντός του χρονικού ορίου του διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένου αποδεικτικού κατάθεσης ένα λεπτό πριν από την λήξη της προθεσμίας.
Να σημειωθεί ότι απόφαση αναμένεται να εκδοθεί από την αρμόδια αρχή εντός 20 ημερών επί της προσφυγής. Ακόμα κι αν απορριφθεί όμως, η ΔΕΗ θα μπορούσε σε δεύτερη φάση να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr