Όπως συμπεραίνεται από τα σχετικά στοιχεία, το καλοκαίρι του 2019, όταν και ανέλαβε η παρούσα διοίκηση, το χρέος της ΔΕΗ (30.6.2019) ήταν 3,894 δισ. ευρώ ενώ στο α' τρίμηνο του 2021 μειώθηκε σε 3,271 δισ. (μείωση 623 εκατ. ευρώ). Στο ίδιο διάστημα τα χρέη της ΔΕΗ προς τρίτους προμηθευτές, εργολάβους κλπ. ήταν 900 εκατ. ευρώ και μειώθηκαν κατά 435 εκατ.
Ο επικεφαλής υπογράμμισε ότι η κατάσταση πριν 2 χρόνια με τις καθυστερήσεις πληρωμών είχε δημιουργήσει ασφυξία συνολικά στην αγορά ενέργειας και επεσήμανε ότι η ΔΕΗ χρειάζεται να διατηρήσει την λειτουργική κερδοφορία που επιτυγχάνει από το 2020, της τάξης των 900 εκατ. - 1 δισ. ευρώ ετησίως προκειμένου να χρηματοδοτεί τις επενδύσεις της.
«Ως τώρα μειώναμε τα χρέη και σχεδιάζαμε τις επενδύσεις, στο εξής θα προχωρήσουμε σε μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές», σημείωσε ο ίδιος. Υποστήριξε δε ότι οι επενδύσεις σε ΑΠΕ περιορίζουν την εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ενημέρωσε την Επιτροπή της Βουλής για τις προμήθειες υγρών καυσίμων που προορίζονται κυρίως για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr