Σύμφωνα με την τροπολογία, όσοι έχουν ήδη λάβει μέρος σε δημοπρασίες, έχουν επίσης τη δυνατότητα (αλλά όχι την υποχρέωση) να το πράξουν. Για αυτούς, είναι διαθέσιμα έτσι κι αλλιώς τα δεδομένα της δραστηριοποίησής τους στη λιανική αγορά.
Σημείνεται ότι οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ καθιερώθηκαν προκειμένου να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην λιανική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος, μέσα από την αύξηση των μεριδίων των ανταγωνιστών του μέχρι σήμερα κυριάρχου «παίχτη». Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Ενέργειας, στην κατεύθυνση αυτή δεν συμβάλλει η απόκτηση ποσοτήτων ΝΟΜΕ από εταιρείες που δεν αναπτύσσουν καμία δραστηριότητα λιανικής. Κάτι που πρόσφατα επεσήμαναν οι αρμόδιοι φορείς (ΛΑΓΗΕ και ΡΑΕ).
Με την τροπολογία που εισάγει σήμερα το υπουργείο, η κυβέρνηση θέτει στη διάθεση των αρμοδίων φορέων ένα θεσμικό εργαλείο, που αποσκοπεί στη διευκόλυνση της επίτευξης του στόχου των δημοπρασιών NOME.
Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Ενέργειας, αξιοποιώντας αυτά τα στοιχεία (επιχειρηματικό πλάνο για τους νεοεισερχόμενους και δεδομένα δραστηριοποίησης στη λιανική αγορά για τους ήδη συμμετέχοντες), πλέον οι αρμόδιοι φορείς (ΛΑΓΗΕ και ΡΑΕ) πριν από κάθε δημοπρασία θα αξιολογούν κατά πόσο ο κάθε ενδιαφερόμενος όντως επιδιώκει την ανάπτυξη του μεριδίου του στην αγορά, που είναι ο σκοπός των δημοπρασιών NOME, ώστε να του επιτρέπεται η συμμετοχή του.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr