Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το παρών στο διαγωνισμό αναμένεται να δώσουν δύο εκ των τριών εταιρειών που πέρασαν στη δεύτερη φάση, δηλαδή η ιταλική Terna και η κινεζική State Grid, οι οποίες μάλιστα έχουν και… μετοχική σχέση μεταξύ τους. Αντίθετα η γαλλική RTE , η οποία επιζήτησε χωρίς επιτυχία το προηγούμενο διάστημα κάποιες εναλλακτικές συνεργασίες, δύσκολα θα προσέλθει με δεσμευτική προσφορά.
Πλέον το ενδιαφέρον γύρω από το διαγωνισμό εστιάζεται στο τίμημα που θα προσφέρουν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες. Άλλωστε το ποσό που θα εισπραχθεί αναμένεται να αποτελέσει και το βασικό έσοδο – όφελος για τη ΔΕΗ, η οποία ως γνωστόν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και πρόσβασης σε κεφάλαια.
Σε κάθε περίπτωση, απομένει να φανεί το πώς θα αποτιμήσουν οι δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες τόσο το γεγονός ότι στο διαγωνισμό προσφέρεται μειοψηφικό πακέτο (24%) το οποίο συνοδεύεται με δικαιώματα επί του μάνατζμεντ (διορισμός διευθύνοντος συμβούλου σε συμφωνία με το μέτοχο πλειοψηφίας) όσο και το ότι ακόμη οι επενδύσεις στην Ελλάδα ακόμη περιλαμβάνουν "risk premium”.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr