Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι της ΔΕΠΑ με αφορμή απάντηση του Κοινοτικού Επιτρόπου, Χοακίν Αλμούνια, σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή για το θέμα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο οικιακό τιμολόγιο θέρμανσης ο μέσος όρος στην ΕΕ των 28 είναι 0,0658 Euro/ΚWh (δηλαδή 6,58 cent του ευρώ ανά κιλοβατώρα), ενώ στην Ελλάδα είναι 0,0772 Euro/ΚWh (δηλαδή 7,72 cent του ευρώ). Επίσης, στο οικιακό τιμολόγιο μαγειρέματος ο μέσος όρος στην ΕΕ των 28 είναι 0,0885 Euro/ΚWh(δηλαδή 8,85 cent του ευρώ ανά κιλοβατώρα), ενώ στην Ελλάδα είναι 0,0888 Euro/ΚWh (δηλαδή 8,88 cent του ευρώ).
Τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε η απάντηση του Κοινοτικού Επιτρόπου, αναφέρουν οι κύκλοι της εταιρία,ς αφορούν μόνο στην περίοδο του δεύτερου εξαμήνου του 2012.
Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, στο δεύτερο εξάμηνο περιλαμβάνονται τουλάχιστον 4 μήνες (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) κατά τη διάρκεια των οποίων η κατανάλωση στη χώρα μας είναι εξαιρετικά χαμηλή αφού δεν χρησιμοποιείται το φυσικό αέριο για θέρμανση. Συνεπώς, ο στατιστικός δείκτης είναι ιδιαίτερα αυξημένος, καθώς προκύπτει από αναλογία χρηματικού κόστους λογαριασμού προς κατανάλωση σε κιλοβατώρες.
Ο αριθμητής του σχετικού κλάσματος περιλαμβάνει το μηνιαίο πάγιο, ενώ ο παρανομαστής είναι πολύ μικρός λόγω πολύ χαμηλής κατανάλωσης. Συνεπώς ο στατιστικός δείκτης επηρεάζεται δυσανάλογα με σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, που λόγω κλιματολογικών συνθηκών υπάρχει χρήση του φυσικού αερίου για θέρμανση καθ' όλη τη διάρκεια του εξαμήνου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr