Ανακοινώνοντας τη στρατηγική του, ο όμιλος είπε ότι σχεδιάζει αύξηση της παραγωγής, μείωση του βάρους των ανεμογεννητριών και βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής και εγκατάστασής τους. Στόχος: η μείωση του σταθμισμένου κόστους ενέργειας για θαλάσσια αιολικά πάρκα έως και κατά 40% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
«Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι από το 2020 θα προσφέρουμε στους πελάτες μας τεχνολογίες που επιτρέπουν η υπεράκτια αιολική ενέργεια να παράγεται με κόστος κάτω των 10 σεντ του ευρώ ανά κιλοβατώρα», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας του κλάδου αιολικής ενέργειας της Siemens Χένρικ Στίσνταλ.
Η νέα σειρά ανεμογεννητριών που θα παρουσιαστεί στη γερμανική έκθεση χαρακτηρίζεται από αρκετές καινοτομίες σε εξαρτήματα όπως τα ατρακτίδια και οι ηλεκτρικοί κινητήρες. Το νέο μοντέλο ανεμογεννήτριας των 6MW είναι πάνω από 30% ελαφρύτερο σε σχέση με τις αντίστοιχες των ανταγωνιστριών εταιρειών, χάρη σε τεχνολογία που καταργεί το (ακριβό) κιβώτιο ταχυτήτων.
«Τα οφέλη για το περιβάλλον, η σταθερή παροχή ενέργειας και οι θετικές επιπτώσεις στις εγχώριες αγορές εργασίας είναι παράγοντες που συχνά υποβαθμίζονται στη συζήτηση γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», σημείωσε ο Στίσνταλ αναφερόμενος στην έμφαση που δίνει η Siemens στον κλάδο. «Αυτές οι πτυχές θα πρέπει να ενσωματωθούν και στο συνεχιζόμενο διάλογο γύρω από το κόστος της ενέργειας.»
Ο κλάδος των αιολικών βοήθησε τη Siemens να παρουσιάσει άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο, αντισταθμίζοντας τις απώλειες από τα φωτοβολταϊκά και τις χρεώσεις που σχετίζονται με τις συνδέσεις των θαλάσσιων πάρκων στα δίκτυα ηλεκτροδότησης. Τα κέρδη στον κλάδο αυξήθηκαν κατά 34% μέσα σε ένα χρόνο, φθάνοντας τα 179 εκατομμύρια ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr