Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη εβδομάδα να δημοσιεύσει έναν πλήρη κατάλογο των χωρών με τις οποίες θα δημιουργήσει τις λεγόμενες αεροπορικές γέφυρες – απαλλάσσοντας τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από την απομόνωση για δύο εβδομάδες. Ελπίζει ότι τα μέτρα θα αποκαταστήσουν μια σχετική κανονικότητα σε μια αεροπορική βιομηχανία που έχει καταστραφεί από την πανδημία και κόβει χιλιάδες θέσεις εργασίας για να επιβιώσει.
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε να υιοθετήσει ένα «σύστημα φωτεινών σηματοδοτών» με βάση το οποίο οι αφίξεις από «πράσινες» και «πορτοκαλί» χώρες δε θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, σε αντίθεση με τις χώρες στην «κόκκινη» κατηγορία.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, όμως, οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν την ανατροπή της πολιτικής της καραντίνας. Στελέχη της βιομηχανίας λένε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να επιβάλει τους περιορισμούς και είναι πιθανό να καταστρέψει τη ζήτηση κατά την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο.
«Χιλιάδες βρετανικές οικογένειες αγνοούν την άχρηστη καραντίνα καθώς οι κρατήσεις προς την Ευρώπη από το Ηνωμένο Βασίλειο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι πάρα πολλές στη Ryanair», αναφέρει η εταιρεία. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Ryanair δήλωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να εκτελεί 1.000 πτήσεις καθημερινά από την 1η Ιουλίου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr