Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ τόνισε ότι στον ένα μήνα της θητείας του αποκατέστησε την εσωτερική λειτουργία της επιχείρησης (διευθυντικό, τεχνικό συμβούλιο, νομική υπηρεσία, εσωτερικό έλεγχο, κ.ά.) και «την ηρεμία στις σχέσεις διοίκησης - εργαζομένων» και πρόσθεσε ότι «οι αδιαφανείς συναλλαγές του παρελθόντος θα διερευνηθούν από τα υπηρεσιακά-πειθαρχικά όργανα της εταιρείας και τη Δικαιοσύνη».
«Πρέπει να πάμε μπροστά, να δουλέψουμε, να βάλουμε σε τάξη την εταιρεία» δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι «η εταιρεία θα παραμείνει στον έλεγχο του Δημοσίου».
Στο θέμα του δημοσίου ελέγχου, του κοινωνικού χαρακτήρα και της εργασιακής ειρήνης, μέσα στην εταιρεία, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Κωνσταντίνος Καμάκας. «150 αγωγές σε 2 χρόνια, μηνύσεις, διώξεις υπαλλήλων, πώς μπορεί έτσι να δουλέψει κανείς;» διερωτήθηκε ο κ. Καμάκας, καταδικάζοντας τις τακτικές της προηγούμενης διοίκησης.
Από την πλευρά του πρόεδρος του ΕΚΘ, Νίκος Γιαννόπουλος, επεσήμανε ότι «ανοίγει μια νέα σελίδα» για την επιχείρηση, όπου «θα μπορούν να ακούγονται και οι εργαζόμενοι».
«Θετικές» χαρακτήρισαν τις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης, εκφράζοντας την υποστήριξή τους, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, τονίζοντας ότι «η ΕΥΑΘ πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο τομέα» και «να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr