Ο οίκος σημειώνει πως οι όγκοι των υποθηκών μειώνονται και υπάρχει ένα αυξανόμενο ρίσκο στα «κακά» δάνεια που «τρώνε» την καθαρή αξία. Επιπλέον η αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο που επίσης απειλή την καθαρή θέση. Σε αντίθεση η επίδραση από περαιτέρω διαγραφές είναι τώρα περιορισμένη σημειώνει ο οίκος.
Μέσα στις ευρωπαϊκές εταιρείες που ο οίκος εκτιμά πως πρέπει να εμπιστευτεί με βάση την καθαρή αξία είναι οι KBC, η DnB NoR και η Intesa SanPaolo. Αυτές είναι οι επιλογές από την υψηλή κεφαλαιαοποίηση. Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει την UBI και την Ελληνική Τράπεζα. Στον αντίποδα προτείνει να αποφύγουμε τις arclays, Deutsche Bank, UBS, Hypo Real Estate, Bank of Ireland, Bankinter και B&B.
Αναφορικά με τις ελληνικές τράπεζες το ρίσκο που έχει να κάνει με την πιστωτική κρίση είναι: Μεσαίο για την Εθνική (λόγω έκθεσης στην Τουρκία), μεσαίο για τη Eurobank λόγω έκθεσης στη Ρουμανία, μεσαίο για τη Marfin λόγω επιθετικής ανάπτυξης και αύξηση της έκθεσης στη Ν.Α. Ευρώπη, ενώ μεσαίο προς υψηλό είναι το ρίσκο για την Πειραιώς λόγω έκθεσης στη Ρουμανία και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο λόγω ανησυχιών που έχουν να κάνουν με συστήματα και εσωτερικό έλεγχο. Η Emporiki Bank και η ΑΤΕ Bank έχουν μεσαίο προς χαμηλό ρίσκο και να έχουν μακροοικονομική εικόνα καλή, ενώ η Alpha Bank έχει χαμηλό ρίσκο και καλή μακροοικονομική εικόνα επίσης. Χαμηλό ρίσκο έχει και η Ελληνική και πολύ χαμηλό η Τράπεζα Κύπρου.
Συνολικά στην έκθεσή του ο οίκος έχει υψηλό ρίσκο για 17 τράπεζες, ενώ κάποιες βρίσκονται σε σημαντικά καλύτερη θέση. Σε πολύ καλή θέση βρίσκονται σύμφωνα με τον οίκο οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και ειδικά η Ελληνική, η Τράπεζα Κύπρου και η Εθνική Τράπεζα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr