Ο οίκος χρησιμοποιεί ένα σύστημα από το 1 μέχρι το 10 με το 1 να αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ρίσκο. Άλλες χώρες στην ομάδα 10 είναι η Αίγυπτος και η Λευκορωσία, ενώ η Αργεντινή, η Κύπρος και ο Λίβανος είναι στην ομάδα 9, σημειώνει στην ανάλυση του ο οίκος.
"Θεωρούμε ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν υψηλότερους οικονομικούς κινδύνους απ’ ό,τι οι περισσότεροι τραπεζικοί κλάδοι παγκοσμίως. Οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας παραμένουν μέτριες, κατά την άποψη μας, με μόνο μετριοπαθή ανάπτυξη από το 2017", αναφέρει ο οίκος.
Σημειώνεται ταυτόχρονα ότι "η ταχύτητα και το εύρος της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ομαλή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και την πολιτική σταθερότητα".
Τέλος, η S&P Global Ratings σημειώνει ότι "οι κίνδυνοι είναι επίσης υψηλοί, κατά την άποψη μας, αντανακλώντας τη μη ισορροπημένη χρηματοδοτική θέση και τις πολύ χαμηλές προοπτικές στην κερδοφορία. Περιμένουμε οι ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς έχουν υποφέρει από μεγάλες εκροές καταθέσεων και περιορισμένη πρόσβαση σε άλλες εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης στην κεφαλαιαγορά".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr