Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η ποιότητα των assets της ΕΘΝΙΚΗΣ εξασφάλισαν τη συνέχιση των προσπαθειών για τον σχηματισμό αρνητικών NPE και την επιτάχυνση των διαγραφών το τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Η ρευστότητα της τράπεζας έδειξε σταθερή βελτίωση, αλλά η τάση μπορεί να έχει αντιστραφεί το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Επίσης, η διοίκηση επιβεβαίωσε την αισιοδοξία της για την επίτευξη των στόχων των ΝΡΕ το 2017, ενώ και η χρήση του ELA είναι η χαμηλότερη στον κλάδο.
Παράλληλα, η διοίκηση της Εθνικής εκτιμά σταθεροποίηση των εσόδων από τόκους το 2017, ωστόσο η συνεχιζόμενη πίεση στα περιθώρια δανεισμού πιθανόν να ξεπεράσουν τη μείωση από τα spreads των καταθέσεων.
Η Εθνική Τράπεζα πέτυχε επιστροφή στην κερδοφορία το 2016, με καθαρά κέρδη 53 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 2,49 δισ. ευρώ το 2015.
Ο δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (CET1) ανήλθε σε 16,3%, μη περιλαμβανομένου του οφέλους από τις συμφωνηθείσες, αλλά όχι ολοκληρωμένες, αποεπενδύσεις από τις Βουλγαρικές θυγατρικές, UBB & Interlease, καθώς και από τη S.A.B.A., οι οποίες θα ενισχύσουν το δείκτη CET1 κατά περίπου 106 μ.β. Τα κεφάλαια της ΕΤΕ θα ενισχυθούν περαιτέρω από την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας.
Με πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ, o δείκτης CET 1 ανέρχεται σε 15,8%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr