Ωστόσο, όπως επισημαίνει, η ένταξη των ελληνικών assets στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα καθυστερήσει γιατί η ΕΚΤ μπορεί να θέλει να είναι πιο "συντηρητική" και προσεκτική και να περιμένει μέχρι να δηλώσει επίσημα το ΔΝΤ ότι συμμετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με την Unicredit, αυτό αναμένεται να συμβεί εντός του τρέχοντος έτους. Με το ΔΝΤ να συμμετέχει οικονομικά στο πρόγραμμα, η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα διεξάγει η ίδια η ΕΚΤ, δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο του QE, όπως προσθέτει.
Κατά την Unicredit, υπάρχουν δύο σημαντικά χαρακτηριστικά στην συμφωνία της περασμένης Τρίτης που καθησυχάζουν τους Ευρωπαίους πιστωτές, για τους οποίους η Ελλάδα αποτελεί ένα ακανθώδες πολιτικό ζήτημα:
- Το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα δοθεί στο τέλος του προγράμματος, το 2018, εάν είναι απαραίτητο, και
- Τα μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης παραμένουν πολύ ασαφή
Έτσι, "η Γερμανία μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ο νικητής των διαπραγματεύσεων, δεδομένου ότι κάθε σημαντική απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους θα ληφθεί μόνο μετά τις εκλογές του επόμενου έτους, ενώ το ΔΝΤ δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος ήδη πριν από το τέλος του 2016".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr