Αυτό αν μη τι άλλο σημαίνει πως καταρχήν η τράπεζα έχει αξία όπως επίσης πως το γεγονός ότι πρόκειται για μικρό χρηματοπιστωτικό οργανισμό δεν φαίνεται να προβληματίζει του «μνηστήρες».Ταυτόχρονα βέβαια το παρασκήνιο οργιάζει, με κύκλους της Αττικής να φέρονται εξαιρετικά προβληματισμένοι για το μέλλον, ενώ στο βάθος του τούνελ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τελικά να μην προχωρήσει η διαδικασία της ΑΜΚ και να επιλεγεί η λύση της συγχώνευσης (απορρόφηση) από μια εκ των μεγάλων συστημικών τραπεζών.
Αυτή την στιγμή πάντως τα δεδομένα έχουν ως εξής: Μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση στις 13 Οκτώβριου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους, προκείμενου να βρεθεί η πρόταση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις μη δεσμευτικές προτάσεις δεν ικανοποιούν τον βασικό μέτοχο που είναι το ΤΣΜΕΔΕ, ωστόσο προσθέτουν πως πάντα οι fund managers βάζουν ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών τους προκειμένου στην συνέχεια να «κατέβουν» έναντι των συνομιλητών τους.
Σημαντικό δε θεωρείται το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Αττικής κ. Ι.Γαμβρίλης είναι ταυτόχρονα επικεφαλής του ΤΣΜΕΔΕ και άρα έχει την πλήρη εικόνα όσο και ευχέρεια στις διαπραγματεύσεις. Επίσης κατά τις ίδιες πηγές οι επενδυτές φαίνονται διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αναμένουμε τουλάχιστον κάποιας νέες παραμέτρους στο στόρι, ωστόσο δεν είναι ακόμα σίγουρα πως μέχρι την Γενική Συνέλευση θα έχει επέλθει συμφωνία.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι όροι της ΑΜΚ που είναι και το ζητούμενο για την αγορά θα είναι σε μεγάλο βαθμό υπέρ των νέων μετόχων, με τις εκτιμήσεις να θέλουν τα επίπεδα τιμών να οριοθετούνται χαμηλότερα από την τρέχουσα αποτίμηση.
Α. Τάντουλος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr