Το ΤΤ διαχωρίστηκε σε "καλό" και στο "κακό" κομμάτι, βάσει των όρων του μνημονίου με την τρόικα προκειμένου να ξεκλειδώσει η τρίτη δόση των δανείων προς την χώρα. Η τρόικα είχε κρίνει μη βιώσιμο το παλιό ΤΤ, το οποίο μετά τον διαχωρισμό του θα πουληθεί σε ιδιώτη. Το υγιές κομμάτι, το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επαναπροσέλαβε και τους 3.200 υπαλλήλους του παλιού ΤΤ και συμφώνησε με τους εργαζομένους να εφαρμόσει μισθολογικές περικοπές 30% και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Ο Χαράλαμπος Κύρκος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ, του μοναδικού μετόχου του Νέου ΤΤ προέβλεψε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι σε ένα χρόνο θα μπορούσε να αποκατασταθεί η κερδοφορία του ιδρύματος.
Το ΤΤ έλαβε από το ΤΧΣ 4,5 δις ευρώ για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και να ανακεφαλαιοποιηθεί.
Ο κ. Κύρκος είπε 700 με 900 εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν αποκλειστικά στη βάση προγράμματος εθελουσίας εξόδου, ενώ η τρόικα έχει προτείνει η πώληση του πιστωτικού ιδρύματος να έχει ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.
Αναφερόμενος στο ΤΧΣ, ο Κύρκος είπε ότι έχει καλύψει χρηματοδοτικό κενό ύψους 13,4 δις ευρώ προβληματικών τραπεζών, όπως η ΑΤΕbank και οι μικρότερες Proton και T-bank, ενώ έχει διαθέσει και άλλα 1,8 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των υγιών κομματιών τους.
Η κίνηση αυτή εξασφάλισε καταθέσεις 29,5 δις ευρώ και 9.900 θέσεις εργασίας, συμπλήρωσε ο Κύρκος.
Ερωτηθείς για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, που θα χρειαστούν 27,5 δις ευρώ μέχρι τα τέλη Απριλίου, ο κ. Κύρκος είπε ότι οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις κεφαλαίου θα εφαρμοστούν και στις τέσσερις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr