Απουσία μερισμάτων, ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να δικαιολογήσει την αποτίμηση είναι τα «κανονικοποιημένα» (normalized) κέρδη. Με τον όρο κανονικοποιημένα ο οίκος θεωρεί τα κέρδη ανά μετοχή του 2012!! Για να συμπεριλάβει τις διαφορές στην κεφαλαιοποίηση, στα ίδια κεφάλαια και στην κερδοφορία, ο οίκος έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο απομείωσης ρίσκου, το οποίο φτάνει τις 3 φορές τον τρέχοντα αριθμό μετοχών προκειμένου να βγάλει το «στρεσαρισμένο» P/E.
Σύμφωνα με τον οίκο ο τρόπος αυτός αποτίμησης θεωρείται περισσότερο αξιόπιστος σε ένα κλάδο ο οποίος διαπραγματεύεται με κανονικοποιημένο P/E 9,8 φορές. Με βάση το μοντέλο αυτό οι Ιρλανδικές και οι Ισπανικές δε δείχνουν ελκυστικές σε αντίθεση με τη Lloyds η οποία είναι η φθηνότερη από αυτές που καλύπτει, όπως και η HSBC είναι φθηνότερη από τη Barclays αφού έχει μεγαλύτερα κεφάλαια και ελεύθερες ταμειακές ροές.
Στις μετοχές που επιλέγει για αγορά, η UBS συμπεριλαμβάνει και την Alpha Bank, όπως και τις HSBC, Lloyds, SocGen και Intesa.
Τα κανονικοποιημένα κέρδη ανά μετοχή της ΑΤΕ Bank είναι 0,10 ευρώ και το στρεσαρισμένο P/E 26,2. Για την Alpha Bank είναι 1,60 ευρώ και 8,9 φορές αντίστοιχα, για τη Eurobank 1,31 ευρώ και 20,2 φορές, για τη Marfin 0,42 ευρώ και 30,2 φορές, για την Εθνική Τράπεζα 3,43 ευρώ και 7,3 φορές και για την Πειραιώς 1,68 ευρώ και 13,9 φορές αντίστοιχα. Ο οίκος σημειώνει και την πιθανότητα να μην φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα οι τράπεζες. Για την Alpha Bank και την Εθνική βρίσκει πολύ λίγες πιθανότητες να μην φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και για την Eurobank υψηλές πιθανότητεςς. Πολύ υψηλές είναι οι πιθανότητες για τη Marfin και υψηλές για την Πειραιώς. Μέτριες είναι οι πιθανότητες για την ΑΤΕ Bank.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr