Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους καταγράφεται αισιοδοξία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, «αν δεν προκύψουν δυσμενείς εξελίξεις από τα σύννεφα που είναι συγκεντρωμένα πάνω από τη διεθνή οικονομία και πολιτική», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος.
Ο γενικός γραμματέας υπογραμμίζει ότι, «αφού η κρίση, οι αιτίες και, προφανώς, η διαχείρισή της είναι ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα, η όποια λύση δεν μπορεί, παρά να είναι εξίσου ευρωπαϊκή και διεθνής» και, συνοπτικά, αναφέρθηκε σε ορισμένα σημεία «που, τελικά, μας επιτρέπουν μία συγκρατημένη αισιοδοξία», όπως είπε.
Σημείωσε ότι υπάρχει σαφής δέσμευση περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, «παρά τις συνεχείς καθυστερήσεις, ιδίως, της γερμανικής κυβέρνησης». Οπότε εκτιμάται, ρεαλιστικά πια, συνέχισε ο ίδιος, «πως σε βάθος διετίας θα έχει υπάρξει μία αποκλιμάκωση των απαιτήσεων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που θα διευκολύνει την πραγματοποίηση επενδύσεων, θα απελευθερώσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών, (η οποία θα ευνοήσει, όσους αποφασίσουν να επενδύσουν σήμερα στη χώρα)».
Ως ένδειξη για το ότι το 2017 θα είναι έτος επενδυτικής δραστηριότητας, ο γενικός γραμματέας σημείωσε το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις, όπως αποτυπώνεται στις αιτήσεις υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο νέο αναπτυξιακό νόμο 4399/2016. Όπως είπε, ήδη, το πρώτο 15θήμερο, αφότου δόθηκε η δυνατότητα αιτήσεων, υποβλήθηκαν 25 επενδυτικά σχέδια, ενώ φαίνεται να έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται προς υποβολή άλλα 600 περίπου. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ (European Economic Forecast, Νοέμβριος 2016), αλλά και του ΟΟΣΑ, το 2017 και 2018, αναμένεται να είναι χρονιές σχετικής επενδυτικής απογείωσης, καθώς αθροιστικά η αύξηση θα ξεπεράσει το 25% και θα προσεγγίσει το 30%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr