Μέσα σε μόλις δέκα χρόνια, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει αναδειχθεί στο απαραίτητο σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων decision makers του κλάδου τροφίμων και ποτών, παρουσιάζοντας τα premium προϊόντα της ελληνικής παραγωγής.
Παραμένοντας πιστή στις αξίες της για την ποιοτικότερη ανάδειξη των εγχώριων προϊόντων μέσα από καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – THE GREEK FINE FOOD EXHIBITION υποδέχεται από το Σάββατο 03 έως και τη Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2024 περισσότερους από 400 παραγωγούς premium προ
Στη 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πρωταγωνιστήσει η ελληνική γαστρονομία, ενώ δε θα λείψουν συμμετοχές από το εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς για άμεσες εμπορικές επαφές. Παράλληλα επιλεγμένοι buyers από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, τo Dubai, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και φυσικά ελληνικές επιχειρήσεις, θα συμμετέχουν και φέτος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square προσφέροντας ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες στις εταιρίες που συμμετέχουν.
Μέσα από ένα ευρύ φάσμα 2000 προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως εκλεκτούς οίνους, τυροκομικά προϊόντα, προϊόντα ζυθοποιίας, προϊόντα μέλισσας, ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα, και πολλούς ακόμη γαστρονομικούς θησαυρούς οι 50 και πλέον διεθνείς buyers που θα επισκεφτούν την έκθεση μέσω του προγράμματος Hosted Buyers θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους Έλληνες παραγωγούς και να γνωρίσουν τα προϊόντα τους.
Παράλληλες Εκδηλώσεις
Μια σειρά από γαστρονομικές εκδηλώσεις και επαγγελματικά σεμινάρια θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών.
Για πρώτη φορά στον χώρο των εκθέσεων τροφίμων θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Ο olive oil expert και σύμβουλος επιχειρήσεων ελαιόλαδου κος Γιάννης Καρβέλας αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, να εξηγήσει τις διαφορετικές ποικιλίες, πλεονεκτήματα και ελαττώματα, γευστικές επιγεύσεις και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης ενός premium εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
Στην πλατεία γευσιγνωσίας Wine Walk, ο sommelier Χρήστος Σιώμος αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του καλού κρασιού, να εξηγήσει τις διαφορετικές ποικιλίες, οξύτητες, γευστικές επιγεύσεις και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα καλό κρασί.
Και το 2024 τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops «Food Expert Stories» θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες του κλάδου για όλες τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και πρακτικές, ενώ ο Chef Κώστας Μπουγιούρης θα υποδεχτεί διακεκριμένους συναδέρφους του στην ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».
Η 10η επετειακή διοργάνωση η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως τιμώμενη περιφέρεια. Πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας θα βρίσκονται στην έκθεση και θα παρουσιάσουν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο στους επισκέπτες της έκθεσης, όσο και μέσα από ένα γαστρονομικό δρώμενο, όπου διακεκριμένοι chef της περιοχής θα δημιουργήσουν παραδοσιακές συνταγές της Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των παραγωγών/εκθετών, όπως τα τυροκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, χυμούς, γλυκά και μαρμελάδες, σάλτσες και αρτοσκευάσματα, και φυσικά τα κρασιά της περιοχής.
Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τους παραγωγούς, να δοκιμάσουν τα εκλεκτά προϊόντα τους και να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες.
Τέλος, στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ – THE GREEK FINE FOOD EXHIBITION θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των Athens Fine Food Awards (AFFA) 2024, που αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο με τη διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr