Τις αδυναμίες αυτές επιχειρεί, μέσα από το “μπραντάρισμα” προϊόντων και την αναπτυξη της δικής της φάρμας αλλά και σταθερών συνεργασιών, να ανατρέψει η «Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου». Ποντάρει ουσιαστικά, όπως αναφέρεται, στο ελευθέρας βοσκής ελληνικό μοσχάρι, σε μια ανταγωνιστική σχέση ποιότητας/τιμής με το εισαγόμενο, αλλά και στον μαύρο χοίρο και βέβαια τα αιγοπρόβατα.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την εταιρεία, το κρεοπωλείο «Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου» για την προμήθεια του κρέατος, συνεργάζεται με φάρμες που βρίσκονται αποκλειστικά στην Ήπειρο, και παρακολουθεί την ανάπτυξη και την εκτροφή των ζώων, που τρέφονται με 100% φυσικές τροφές, σε φυσικό περιβάλλον χωρίς παράπλευρες καλλιέργειες και δίχως τη χρήση ορμονών, συντηρητικών ή αντιβιοτικών.
Έτσι, πέρα από τα Ιωάννινα, αναπτύσσει το δίκτυό της στην Αττική σε επιλεγμένες περιοχής των βορείων προαστίων για μια απευθείας σχέση με τον καταναλωτή, πέρα από τις συνεργασίες στον κλάδο Horeca. Μετά, λοιπόν, τα Μελίσσια άνοιξε ένα μπουτίκ-κρεοπωλείο, πρότυπο, στην Κηφισιά, Στρ. Δαγκλή & Γορτυνίας γωνία.
Όπως αναφέρεται, “το πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο KLAB (Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Κατερίνα Τσιτσιβά) ανέλαβε πριν ένα χρόνο τον σχεδιασμό του νέου καταστήματος «Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου» στην Κηφισιά.
Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος ιδιαίτερα φωτεινός, μοντέρνος και λειτουργικός, όπου θέτει ως πρωταγωνιστή το κρέας αλλά και συνολικά τη γαστρονομική εμπειρία. Η διάταξη, εσωτερικά, διαμορφώνεται με τα ψυγεία-βιτρίνες και τους πάγκους κοπής ενώ πίσω από αυτά βρίσκονται μεγάλα ψυγεία με τζάμι, ώστε το κρέας να είναι ο πρωταγωνιστής του χώρου.”
Στον πίσω τμήμα του μαγαζιού, λειτουργεί ο χώρος προετοιμασίας των κρεάτων με τους πάγκους κοπής και την αλυσίδα μεταφοράς τους. Όλο αυτό το τμήμα είναι απολύτως εμφανές στον πελάτη, ακολουθώντας την τάση της ανοιχτής κουζίνας που επικρατεί πλέον τόσο στους χώρους εστίασης, όσο και στις οικιακές κουζίνες. Ελαφρά υπερυψωμένος, αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την ιεροτελεστία της προετοιμασίας των προϊόντων.
Βιολογική Ενότητα
Στο κατάστημα της Κηφισιάς, με βάση σχετική ανακοίνωση, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα βιολογικά προϊόντα. Βιολογικά κρέατα πιστοποιημένα από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων – BIOHELLAS, και βιολογικές παρασκευές, με κορυφαίες το μπιφτέκι μοσχάρι ΒΙΟ, μπιφτέκι κοτόπουλο ΒΙΟ, Burger μοσχάρι ΒΙΟ, πανέ κοτόπουλο ΒΙΟ και πανέ μοσχάρι ΒΙΟ, εμπλουτίζουν την γκάμα των προϊόντων και κέρδισαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
Αλλαντικά ωρίμανσης
Η γκάμα των κρεάτων συμπληρώνεται από μία ολόκληρη σειρά αλλαντικών ωρίμανσης. Εκλεκτά κρέατα, επιλεγμένα μπαχαρικά και αρωματικά της ελληνικής φύσης, και αργή ωρίμαση σε ειδικά ψυγεία, δημιουργούν μία καταπληκτική σειρά αλλαντικών. Σαλάμι Μετσόβου με μαραθόσπορο ή δυόσμο, chorizo μαύρου χοίρου, σαλάμι από 100% αρνίσιο κρέας, σαλάμι με τρούφα, αποτελούν μία εκλεκτή γαστρονομική πρόταση.
Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 1,2 εκατ. ευρώ.
Από την Ήπειρο στα Μελίσσια και την Κηφισιά
Η παράδοση του κρέατος για την οικογένεια Μπούμπα ξεκινά το 1925 από την Ήπειρο. Ο Γιώργος Μπούμπας που ανήκει στην τρίτη γενιά, μετά το μοντέρνο και σύγχρονο κρεοπωλείο που λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια στα Μελίσσια, αποφάσισε να δημιουργήσει το δεύτερο κατάστημα του στην Κηφισιά.
Και στα δύο κρεοπωλεία το ποιοτικό και εκλεκτό κρέας αποτελεί το βασικό μέλημα. Ελευθέρας βοσκής μοσχαράκι, μοσχάρια ελληνικής βραχυκερατικής φυλής, αμνοερίφια, αλλά και κρέατα γαλλικής και αμερικάνικης προέλευσης, Black Angus, μπριζόλες 45, 68 ή 90 ημερών ωρίμανσης.
Το υπερσύγχρονο εργαστήριο για αλλαντικά
Παράλληλα, η εταιρεία Μπούμπας – Κρέατα Ηπείρου, δημιούργησε στα Μελίσσια, ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο για την παραγωγή προϊόντων που ανήκουν στις κατηγορίες ζύμωσης - ωρίμανσης ή θερμικής επεξεργασίας. Τα προϊόντα αυτά παράγονται αποκλειστικά από κρέατα ελληνικής προέλευσης, ενώ η εταιρεία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018.
Η δημιουργία του πιστοποιημένου εργαστηρίου, άγγιξε τις 200.000 ευρώ.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr