Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία». Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.
Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη δημιουργία και να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις, Κροκέτες ρυζιού γλασέ με γαρίδες και πράσο, Ριζότο με καρολίνα και παντζάρια και εκπληκτικό Κουμιώτικο χαλβά με ρύζι γλασέ από την chef Χασιώτη Κατερίνα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρία NOVACERT, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του προγράμματος, και την εταιρία Chef Stories, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr