Πρόκειται για μία σπουδαία συνεργασία για την Ελληνική εταιρία με καταγωγή από τη Χίο, καθώς από το 1707 το Fortnum & Mason χαρακτηρίζεται ως γαστρονομικός παράδεισος εξαιρετικά αφιερωμένος στις ξεχωριστές γεύσεις.
Σε πρόσφατο άρθρο της Βρετανικής εφημερίδας The Financial Times, η Sarah Metcalf, grocery buyer του Fortnum & Mason αναφέρει: «Οι Βρετανοί αναζητούν στο πολυκατάστημα μας τη διάσημη βρετανική μαρμελάδα φράουλα αλλά και την ελληνική μαρμελάδα που παράγεται από το σπάνιο Χιώτικο Μανταρίνι.»
Το high end πολυκατάστημα δεν επέλεξε τυχαία τη Μαρμελάδα Χιώτικου Μανταρινιού CITRUS καθώς βασίζεται σε ένα ξεχωριστό προϊόν της ελληνικής γης, το χιώτικο μανταρίνι που από το 2012 κοσμεί τον κατάλογο των προϊόντων Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα έχει ακόμη αποσπάσει δύο χρυσά αστέρια στον διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards, τα λεγόμενα Όσκαρ της Γεύσης.
Χιώτικο Μανταρίνι
Ένα ζουμερό φρούτο με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και πηγή έμπνευσης για τα βραβευμένα προϊόντα CITRUS. Το ονομαστό χιώτικο μανταρίνι με το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα και το χαρακτηριστικό άρωμα βοηθά στην αποτελεσματική απορρόφηση του σιδήρου και περιέχει περίπου 3 φορές περισσότερη βιταμίνη Α από το πορτοκάλι. Το μυστικό του αρώματος του χιώτικου μανταρινιού βρίσκεται στα αιθέρια έλαιά του. Όσοι έχουν δοκιμάσει το χιώτικο μανταρίνι, θα συμφωνήσουν ότι δίκαια χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο αρωματικά στον κόσμο!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr