Από το 2017 που απέκτησε την ΔΟΜΟΚΟΣ Α.Ε., παραγωγό του δημοφιλούς τυριού «Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές», η ΟΠΤΙΜΑ επένδυσε συστηματικά στην ανάπτυξη του εμβληματικού αυτού ΠΟΠ τυριού, με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου του, ώστε το προϊόν να φτάνει σταθερά φρέσκο στους καταναλωτές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική επένδυση του ομίλου ΟΠΤΙΜΑ στη ΔΟΜΟΚΟΣ είναι της τάξης των 14 εκατ. Ευρώ.
Σήμερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου και με στόχο τη δημιουργία περαιτέρω οικονομιών κλίμακας στο κόστος παραγωγής και λειτουργίας, η ΔΟΜΟΚΟΣ ΑΕ συγχωνεύεται με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ.
Έτσι, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ διαθέτει πλέον τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, σε τρεις διαφορετικές ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ): Φέτα και Κεφαλογραβιέρα στην Άρτα, Κασέρι και Μανούρι στην Ελασσόνα, Κατίκι Δομοκού στον Δομοκό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr