Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία, που παραδοσιακά δραστηριοποιείται στο χώρο της αρτοποιείας και της ζαχαροπλαστικής, δημιουργεί ένα πρότυπο εστιατόριο ταχείας εστίασης με υψηλής ποιότητας γεύσεις, δίνοντας αυτή τη φορά ζωή στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ του Έρνστ Τσίλερ, στην πλατεία Ομονοίας 18.
Μετά το ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο ΝΕΟΝ που από το 2013 συνέβαλε στην αναζωπύρωση της επιχειρηματικής κίνησης της περιοχής, η εταιρεία παραμένει συνεπής στη στρατηγική της απόφαση να επενδύει στην αναστήλωση, συντήρηση και λειτουργία ιστορικών κτηρίων υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας στο κέντρο της Αθήνας, με μία νέα επένδυση ύψους 3.000.000€.
Το νέο VENETI GREAT αποτελεί το «πιλοτικό» μοντέλο καταστήματος που ανέπτυξε η εταιρεία προκειμένου να εξάγει ένα concept με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις στο εξωτερικό και ειδικότερα στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ και των αραβικών χωρών. Πρόκειται ένα ταχυεστιατόριο με υψηλής ποιότητας γεύσεις, προσαρμοσμένο στους σύγχρονους και απαιτητικούς ρυθμούς ζωής, όπου η υψηλή ποιότητα και οι προσιτές τιμές συνδυάζονται με την ανάγκη για γρήγορη και υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση.
Το VENETI GREAT λειτουργεί ως ένας πολυχώρος γεύσεων Shop in Shop που στεγάζει δέκα διαφορετικά concept εστίασης για όλα τα γούστα, όλες τις ώρες της ημέρας:
Souvlaki: το κλασικό ελληνικό σουβλάκι σε όλες του τις παραλλαγές, δια χειρός του σεφ Ηλία Σκουλά αλλά και ο γύρος στις τρεις καλύτερες εκδοχές του: σμυρνέϊκος (από μοσχάρι), πολίτικος (από χοιρινό) και γύρος από κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι, λεμόνι και πάπρικα, μια παλιά συνταγή από την Καππαδοκία.
Pasta2Go: ένα concept φτιαγμένο για τους καταναλωτές που λατρεύουν τα φρέσκα ζυμαρικά. Ο καταναλωτής επιλέγει το ζυμαρικό και τη σάλτσα της αρεσκείας του και σε λίγα λεπτά μπορεί να απολαύσει ένα αυθεντικό πιάτο ζυμαρικών.
Pizza Mia: ένα concept για τους απαιτητικούς καταναλωτές πίτσας που αναζητούν την καλύτερη γεύση με τα πιο αγνά υλικά. Εδώ παρασκευάζεται πίτσα με αφράτο και παραδοσιακό ζυμάρι.
Meals Veneti: o σεφ Ηλίας Σκουλάς δημιουργεί εμπνευσμένα μαγειρευτά πιάτα ημέρας, με βάση απολαυστικές συνταγές της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.
Fresh Day: το concept αυτό περιλαμβάνει σαλάτες και μεγάλη ποικιλία σάντουιτς ημέρας με γεύσεις ελληνικές, ευρωπαϊκές ή βασισμένες στη μεσογειακή διατροφή.
Christiano V: κορυφαίες δημιουργίες patisserie με την ιταλική υπογραφή CRISTIANO V.
Cremeria: το νέο concept καταστήματος γαλακτοπωλείου που άνοιξε πρόσφατα στην Κηφισιά, λειτουργεί στο VENETI GREAT ως σημείο shop in shop, προσφέροντας στον καταναλωτή παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με κύριο συστατικό το φρέσκο γάλα. Το νέο σημείο λειτουργεί ως γαλακτοπωλείο, ζαχαροπλαστείο και gelateria και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να παρακολουθήσει ένα ολόφρεσκο γλυκό να παρασκευάζεται μπροστά του: ένα «ζωντανό» μιλφέιγ, ένα προφιτερόλ «της ώρας», μία μους σοκολάτας προσφέρονται τη στιγμή της δημιουργίας τους από αγνά υλικά υψηλής ποιότητας.
Green: ολόφρεσκοι χυμοί και smoothies φρούτων για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.
Umberto Senso και Cafe Veneti: τα δύο concept προσφέρουν εξαιρετικές ποιότητες καφέ, εισαγόμενες από το ιταλικό βορρά και απευθύνονται σε απαιτητικούς λάτρεις των ροφημάτων καφέ.
Veneti Bakery: με τα καλύτερα προϊόντα αρτοποιϊας και ζύμης.
To VENETI GREAT λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00 έως τις 21.00 ενώ πραγματοποιεί διανομή μέσω των εταιρειών e-food και wolt.
Η αχιτεκτονική του κτηρίου
Η αναβίωση του ισόγειου χώρου του ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, αποτελεί μία δράση της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ που έχει στόχο την προαγωγή του πολιτισμού μέσα από την αναβίωση ενός σπουδαίου δείγματος Αθηναϊκής αρχιτεκτονικής το οποίο κοσμεί εδώ και 120 χρόνια την πλατεία Ομονοίας.
Με όραμα και στρατηγική τη διατήρηση και επαναλειτουργία ιστορικών κτηρίων, η εταιρεία δημιούργησε το 2013 το ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο ΝΕΟΝ με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτηρίου.
Με το VENETI GREAT στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, στόχος της εταιρείας είναι να προβάλλει την ιστορία και τη μοναδική αισθητική του κτιρίου, μέσα από την αποκάλυψη και ανάδειξη στοιχείων της αρχιτεκτονικής του δομής που είχαν καλυφθεί από προηγούμενες παρεμβάσεις.
Κύριο μέλημα ήταν η αποκάλυψη, αποκατάσταση και συντήρηση όλων των τοιχογραφιών και οροφογραφιών, παρά τις αλλοιώσεις και τους επιχρωματισμούς που δέχτηκαν μεταγενέστερα. Το έργο επιμελήθηκε η ομάδα συντήρησης έργων τέχνης της κυρίας Γεωργίας Παραθύρα, με τεχνικό και επιστημονικό υπεύθυνο τον κύριο Νικόλαο Μαρκοζάνη. Το γραφείο Baourakis Design Studio ανέλαβε το σχεδιασμό του χώρου με κύριο γνώμονα τον σεβασμό και την ανάδειξη αυτών των ιστορικών ευρημάτων, καθιστώντας τα πρωταγωνιστή ενός θεατρικού σκηνικού αναλλοίωτου στον χρόνο. Η επιλογή των υλικών, χρωμάτων και υφών είχε ένα και μοναδικό σκοπό: τη διακριτική παρουσία τους στον χώρο ικανοποιώντας παράλληλα τις ανάγκες λειτουργίας του καταστήματος.
Η εταιρεία BΕΝΕΤΗ σε αριθμούς το 2021
Η εταιρεία συμπληρώνει φέτος 73 χρόνια λειτουργίας στην αγορά.
Το 2020 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΒΕΝΕΤΗ ανήλθε στα 36.354.986€ και τα κέρδη προ φόρων στα 1.710.920€. Σύμφωνα με ασφαλείς προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το 2021 αναμένεται να ανέλθει στα 40.000.000€, σημειώντας aύξηση κατά 11% σε σχέση με το 2020 και τα κέρδη προ φόρων στα 2.035.000€ σημειώνοντας αύξηση κατά 19% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
Το δίκτυο καταστημάτων της ΒΕΝΕΤΗ σήμερα ανέρχεται σε 113 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία δεν προχώρησε σε απολύσεις ούτε σε μειώσεις μισθών, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων του Ομίλου παραμένει 1750 άτομα, όπως στην προ Covid εποχή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr