Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ), Ιωάννης Γλύκος επισημαίνει στο Reporter ότι ο τζίρος των ζαχαροπλαστείων είναι μειωμένος κατά 50%-60% το τελευταίο διάστημα και η τάση είναι ολοένα και πιο πτωτική, κάνοντας λόγο για «καταστροφή του κλάδου».
Μάλιστα, όπως εξηγεί ο κ. Γλύκος, οι διαφορετικές συνθήκες που διαμορφώνονται το φετινό Πάσχα, πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα. Ειδικότερα, σημειώνει ότι είχαν ήδη παρασκευαστεί τα σοκολατένια αυγά, που προετοιμάζονται από νωρίς, και τώρα, πιθανότατα, θα μείνουν αδιάθετα, ενώ την ίδια ώρα ενδέχεται οι παραγγελίες του προηγούμενου διαστήματος για άλλα προϊόντα, να πάνε χαμένες.
Το ιδιαίτερο κλίμα που επικρατεί στην αγορά ώθησε τους ζαχαροπλάστες στην υπηρεσία του delivery. Σύμφωνα με τον κ. Γλύκο, περίπου το 50% των επαγγελματιών έχει στραφεί στις παραδόσεις κατ' οίκον, προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, για να λειτουργήσει σωστά η υπηρεσία, απαιτούνται πολλά έξοδα λόγω των πρόσθετων προσλήψεων και των δαπανών για διαφήμιση. «Αξιοποιούμε το facebook και τα social media για να ενημερώνουμε τους καταναλωτές που επιθυμούν να παραγγείλουν προϊόντα» επισημαίνει.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΕΖΕ αναφέρεται στα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. «Έχουμε ενταχθεί στα κυβερνητικά μέτρα και σίγουρα είναι μία σημαντική χείρα βοηθείας για τη δύσκολη κατάσταση που έχουμε περιέλθει» τονίζει, προσθέτοντας, όμως, ότι «παρά τα μέτρα, οι ανησυχίες μας παραμένουν για το κατά πόσο θα συνέλθει η οικονομία μετά την κρίση και αν οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να κάνουν τις αγορές τους».
Γιώργος Γεωργίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr