Δεδοµένης της οικονοµικής κρίσης και της µειωµένης κατανάλωσης η εταιρεία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις διατροφικές απαιτήσεις των καταναλωτών µε το λανσάρισµα νέων προϊόντων όπως το κεφίρ και το κατσικίσιο παστεριωµένο γάλα σε µπουκάλι.
Ταυτόχρονα, στο στάβλο βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραµµα διατροφής και γενετικής βελτίωσης των αγελάδων. Στόχος του προγράµµατος είναι η αντικατάσταση της σόγιας από το σιτηρέσιο των αγελάδων αφενός και η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος πλουσιότερου σε πρωτεΐνη κατά 15% έναντι του συµβατικού.
Ήδη , η θυγατρική CAMPUS A.E. µε το cluster (ένας µοντέρνος συνεργατισµός) των 14 νεαρών κτηνοτρόφων που δηµιούργησε στο χωριό Μέστη, παράγει σχεδόν 40 τόνους γάλα ηµερησίως που ισοδυναµεί σχεδόν µε το 3% της εθνικής παραγωγής νωπού αγελαδινού γάλακτος. Σημειώνεται η ότι η χώρα µας είναι ελλειµµατική και πραγµατοποιεί µεγάλες εισαγωγές γάλακτος και γαλακτοκοµικών προϊόντων, αφού καλύπτει µόνο το 35% των αναγκών της.
Ο όµιλος της Εβροφάρμας θα εξακολουθήσει να στηρίζει την εγχώρια παραγωγή γάλακτος και να υποστηρίζει και να επενδύει σε µεταφορά της τεχνογνωσίας της CAMPUS αναφορικά µε τη βελτίωση της εκτροφής ζώων και την αύξηση της παραγωγής γάλακτος και σε άλλες οµάδες κτηνοτρόφων.
Ανέστης Ντόκας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr