Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι οι επιχειρήσεις να ενημερωθούν για τις νέες απαιτήσεις του Αμερικανικού νομοθετικού πλαισίου για την ασφάλεια τροφίμων, FSMA, αλλά και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να εξάγουν στην αγορά της Αμερικής.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, εισηγητής του οποίου είναι ο Alfonso Capuchino, Γενικός Διευθυντής και εξειδικευμένος σε θέματα τροφίμων του Αμερικανικού Φορέα AIB (American Institute of Bakery), θα παρουσιαστεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει η επιχείρηση προκειμένου να εγγραφεί στην λίστα των εγκεκριμένων προμηθευτών του FDA και ως εκ τούτου να της δοθεί η δυνατότητα να δειγματίσει τα προϊόντα της, και τελικώς να ξεκινήσει εμπορικές συναλλαγές με τις εν λόγω χώρες.
Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής της ΕUROCERT, ανέφερε σχετικά με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου σεμιναρίου: «Η πληθώρα των εξαγωγικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στην αγορά της Αμερικής μας ώθησε να συνεργαστούμε με έναν κορυφαίο εισηγητή, που με τις γνώσεις του θα προσπαθήσει να εξοικειώσει τις ελληνικές επιχειρήσεις με τις απαιτήσεις και τις λειτουργίες της αγοράς της Αμερικής και του Καναδά, μιας τεράστιας αγοράς που ενδιαφέρεται έντονα για τα επώνυμα, τυποποιημένα (ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.τ.λ.) αλλά και πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα».
Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Εκπαίδευσης της EUROCERT στο τηλ.: 2106252495 (εσωτ.: *205) ή στον σύνδεσμο:
FOOD_v72/" target="_blank">http://www.eurocert.gr/content/Ektakta_Seminaria_FSMA__BRC_FOOD_v72/.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr