Την ελληνική συμμετοχή διοργάνωσε η εταιρεία-μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, K.L.Ni. Promoti
Ειδικότερα, στην FOOD & LIFE 2023 έλαβαν μέρος η Περιφέρεια Ηπείρου με 29 τοπικές επιχειρήσεις και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 9 εταιρείες του κλάδου, όπως και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ηρακλείου, οι οποίοι κατέλαβαν συνολικά 217 τ.μ. εκθεσιακού χώρου.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος υποδέχθηκε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο, Δρ. Βασίλειο Γκουλούση, καθώς και την Επικεφαλής του Γραφείου Ο.Ε.Υ. του Μονάχου, κα Ρέα Τσιτσάνη και τους εμπορικούς ακολούθους, οι οποίοι συνομίλησαν με όλους τους εκθέτες και τους ανέλυσαν τις ιδιαιτερότητες της γερμανικής αγοράς καθώς και τις προϋποθέσεις διείσδυσης σε αυτήν.
Οι Έλληνες παραγωγοί παρουσίασαν στο γερμανικό κοινό μια μεγάλη γκάμα αγαθών, από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την ποιότητα των προϊόντων τους όσο και για την προσεγμένη και όμορφη συσκευασία τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών, στην FOOD & LIFE 2023, οι επισκέπτες της έκθεσης διέθεσαν 33% περισσότερα χρήματα για αγορές σε σχέση με το 2022, με το 86,3% να δηλώνει ότι θα επισκεφθεί την έκθεση και την επόμενη χρονιά, ενώ το 85,5% θα συνιστούσε την έκθεση προς επίσκεψη σε φίλους και γνωστούς.
Η FOOD & LIFE για το έτος 2024 θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου. H πρώτη διοργάνωση θα λάβει χώρα στις 28.02.–03.03.2024, παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Χειροτεχνίας, Λαϊκής Τέχνης και Βιοτεχνικού Εξοπλισμού, Ι.Η.Μ. Internationale Handwerk
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr