Η ManpowerGroup μας παρουσιάζει τους τρόπους που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο τοπίο και να αναλάβουν δράση.
Διαχείριση ταλέντων σε απομακρυσμένη εργασία
Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν να εργάζονται εξ’ αποστάσεως, οι οργανισμοί οφείλουν να επανεξετάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και το ενδεχόμενο εκπαίδευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους σε διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών δεξιοτήτων. Σύμφωνα με έρευνα της McKinsey (Ιούλιος 2020), οι οργανισμοί είναι απαραίτητο να δημιουργήσουν τα θεμέλια για την απομακρυσμένη εργασία μακροπρόθεσμα, να αναπροσαρμόσουν τις προσεγγίσεις τους για την διακράτηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και να υιοθετήσουν μια ευέλικτη προσέγγιση στον στρατηγικό σχεδιασμό του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να μετατρέψουν την εξ’ αποστάσεως εργασία σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο περιλαμβάνει την προσέλκυση νέων ταλέντων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων μητέρων, των επαγγελματιών που αναζητούν περισσότερη ευελιξία ή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και την ευρύτερη πρόσβαση σε διεθνή ταλέντα.
Αυξημένη ζήτηση για εργαλεία αξιολόγησης και επιχειρηματικές λύσεις
Με σημαντικά δεδομένα στην κατοχή τους, οι οργανισμοί μπορούν να προβλέψουν καλύτερα τις επιδόσεις, τις γνώσεις δεξιοτήτων και την καταλληλότητα των ανθρώπων στις θέσεις εργασίας. Αξιολογήσεις όπως για παράδειγμα η SkillsInSight™ του ομίλου ManpowerGroup βοηθούν από την μια πλευρά τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τις δυνάμεις και τις προτιμήσεις εργασίας τους και από την άλλη πλευρά τους οργανισμούς να ταιριάξουν το κατάλληλο άτομο στην θέση εργασίας. Αυτές οι πληροφορίες υποστηρίζουν αποφάσεις ταλέντων, μειώνουν το κόστος απόκτησης τους και βελτιώνουν την κινητικότητα των εργαζομένων ευθυγραμμίζοντας τις κατάλληλες δυνατότητες και το δυναμικό με τα κενά δεξιοτήτων του οργανισμού.
Βελτίωση της ανθεκτικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού
Όπως παρατηρήσαμε η πανδημία δημιούργησε προβλήματα στον εφοδιασμό. Η εφοδιαστική αλυσίδα παραμένει ευάλωτη μολονότι οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα την αβεβαιότητα και να διαχειριστούν τον κίνδυνο. Στο μέλλον, οι οργανισμοί οφείλουν να δημιουργήσουν συνδεδεμένα οικοσυστήματα αλυσίδας εφοδιασμού που θα περιλαμβάνουν προμηθευτές, ικανοποιημένους χρήστες και ενισχυμένα δίκτυα. Σε ενδεχόμενη κρίση, οι οργανισμοί θα πρέπει να έχουν ένα πιο εξελιγμένο σύστημα για να προετοιμαστούν για τα σοκ που η αλυσίδα εφοδιασμού θα βιώσει και να διαφοροποιήσουν τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου. Επιπρόσθετα, οφείλουν να διαθέσουν την σωστή τεχνολογία, αποτελεσματικά συστήματα και τα σωστά ταλέντα για τη μείωση των κινδύνων και την αντιμετώπιση απειλών.
Νέες απαιτήσεις από τους ηγέτες
Η ηγεσία ήταν πάντοτε σημαντική, αλλά στην παρούσα φάση έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς οι οργανισμοί που ήδη αντιμετωπίζουν την κρίση για μήνες προσπαθούν να εμφανιστούν ανθεκτικοί. Η παγκόσμια οικονομική, πολιτική και κοινωνική αναταραχή που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) άσκησε αυξανόμενη πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες ώστε να ηγηθούν με ενσυναίσθηση και ψηφιακή ευκινησία, να υπερασπιστούν την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δράση για την κλιματική αλλαγή ανεξαρτήτως κλάδου και να βοηθήσουν στην ανάκαμψη και βιωσιμότητα. Για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι απαιτούν μια δυνατή ηγεσία.
Καθώς οι οργανισμοί κοιτάζουν μπροστά, το σίγουρο είναι ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να απαιτούν μια εξεζητημένη ανταπόκριση που απαιτεί ανθεκτική ηγεσία, τεχνολογία και λύσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr