Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκούν τρία έτη με επαγγελματική καριέρα από τον πρώτο χρόνο συμμετοχής, στις ακόλουθες ειδικότητες ξενοδοχειακών επαγγελμάτων:
- Ξενοδοχοϋπάλληλος
- Ειδικός/-η Εστιατορίου
- Μάγειρας/Μαγείρισσα
Κάθε έτος εκπαίδευσης περιλαμβάνει θεωρητική-εργαστηριακή εκμάθηση (Νοέμβριος–Μάρτιος) και ενδοεπιχειρησιακή εμπειρία με πλήρεις αποδοχές από τον πρώτο χρόνο συμμετοχής (Απρίλιος– Οκτώβριος). Για τη θεωρητική εκπαίδευση δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης μέσω e-learning, ενώ κατά τη διάρκεια της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι εργάζονται ως επαγγελματίες σε 4* και 5* ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της τριετούς εκπαίδευσης, που ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις και καλλιεργούν τις δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται, ώστε να αποτελέσουν στελέχη της ελληνικής τουριστικής αγοράς.
Μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr