Τα πρόστιμα και οι ενστάσεις αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων:
- κρέατος,
- παρασκευασμάτων κρέατος,
- γάλακτος,
- ζαχαροπλαστικής και καφέ,
- επιχειρήσεις παραγωγής πάγου και
- επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.
Οι παραβάσεις
- Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.
- Παρακώλυση και παρεμπόδιση ελέγχου.
- Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP.
- Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής.
- Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων.
- Μη συμμόρφωση για ισχυρισμούς διατροφής.
- Μη εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας.
- Μη συμμόρφωση με μέτρα δέσμευσης ή κατάσχεσης τροφίμων.
- Λειτουργία εγκαταστάσεων χωρίς άδεια / αναγγελία έναρξης.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr