Όλοι οι οργανισμοί που συμμετέχουν στο Θεσμό BRAVO αποτελούν «Πρεσβευτές Βιώσιμης Ανάπτυξης», μίας φιλοσοφίας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον, και οι οποίοι με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν συμβάλλουν στη δημιουργία προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Φέτος, ο θεσμός BRAVO συνδέεται με την Agenda 2030, συνδέοντας ουσιαστικά και όλες τις συμμετέχουσες πρωτοβουλίες με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αλλά και παρουσιάζοντας τους στόχους αυτούς που είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Αυτοί αφορούσαν στις Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες (Στόχος 11), την Καλή Υγεία & Ευημερία (Στόχος 3), την Ποιοτική Εκπαίδευση (Στόχος 4), τις Λιγότερες Ανισότητες (Στόχος 10) και τη Δράση για το Κλίμα (Στόχος 13), δίνοντας η κάθε ομάδα τη δική της προτεραιότητα.
Με τις επιχειρήσεις να δίνουν προτεραιότητα στην Ποιοτική Εκπαίδευση (Στόχος 4), στην Αξιοπρεπή εργασία και οικονομική ανάπτυξη (Στόχος 8), στην Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή (Στόχος 12), στην καλή Υγεία & Ευημερία (Στόχος 3), στη Δράση για το Κλίμα (Στόχος 13).
Με την τοπική αυτοδιοίκηση να δίνει προτεραιότητα στις Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες (Στόχος 11), στη Δράση για το Κλίμα (Στόχος 13), στις Λιγότερες Ανισότητες (Στόχος 10), στην Καλή Υγεία & Ευημερία (Στόχος 3) και στη Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια (Στόχος 7), ενώ η κοινωνία πολιτών στην Καλή Υγεία & Ευημερία (Στόχος 3), στις Λιγότερες Ανισότητες (Στόχος 10), στην Ποιοτική Εκπαίδευση (Στόχος 4), τη Μηδενική Φτώχεια (Στόχος 1) και τη Μηδενική Πείνα (Στόχος 2).
Η κα Χρυσούλα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος του QualityNet Foundation δήλωσε « Όλοι οι συμμετέχοντες στο θεσμό BRAVO λειτουργούν ως πρεσβευτές «Βιώσιμης Ανάπτυξης», της φιλοσοφίας που υποστηρίζει ότι ο καθένας από εμάς συμβάλλει με το δικό του τρόπο στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για εμάς και τα παιδιά μας! Στο θεσμό BRAVO δεν αναδεικνύονται μόνον οι πρωτοβουλίες που σήμερα βραβεύονται αλλά όλες οι 246 πρωτοβουλίες που συμμετέχουν, δεδομένου ότι συνθέτουν το χάρτη Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ελλάδας του σήμερα!»
Στα πλαίσιο της Ετήσιας εκδήλωσης αναπτύχθηκε διάλογος με θέμα «Οι προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής», όπου με τη συμμετοχή των κ. κ. Κώστα Αγοραστού, Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Σίμου Αναστασόπουλου, Προέδρου Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιώργου Βερνίκου, Προέδρου Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, Κωνσταντίνου Καρτάλη, Καθηγητή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λόη Λαμπριανίδη, Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευθυμίου Λέκκα, Καθηγητή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πηνελόπης Παγώνη, Ανώτερης Διευθύντριας Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Γιώργου Πατούλη, Προέδρου ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου, Ευτύχιου Σαρτζετάκη, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μέλους Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος και Νίκου Χαραλαμπίδη, Γενικού Διευθυντή Greenpeace, αναπτύχθηκε ο διάλογος που εστιάστηκε στην ανάδειξη των προκλήσεων που προκύπτουν από την Κλιματική Αλλαγή και το κόστος προσαρμογής των νέων μοντέλων βιώσιμης ανάπτυξης που θα πρέπει να υιοθετηθούν, καθώς και στο ρόλο που καλούνται να παίξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι: Πολιτεία, Επιχειρηματικοί Φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία Πολιτών.
Τα συμπεράσματα του διαλόγου και οι θέσεις των ομιλητών θα καταγραφούν και θα παρουσιασθούν προς τους επίσημους φορείς της πολιτείας ως μια συνεισφορά στην ανάπτυξη ενός ευρύτερου διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr