Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το πολυνομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι «η πρώτη αφορά τη συνολική αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο υπάρχει από το 1955 και η δεύτερη περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές για την ενίσχυση της βιομηχανίας».
Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης συμπλήρωσε ότι «οι πρωτοβουλίες αυτές στο θεσμικό επίπεδο συμπληρώνουν την πολύ σημαντική προσπάθεια που κάνουμε στον τομέα της χρηματοδότησης της οικονομίας, προσπάθεια που έφερε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και στην αξιοποίηση των πόρων του Σχεδίου Γιούνκερ».
«Οι πόρτες του υπουργείου Οικονομίας είναι και θα παραμείνουν ανοιχτές» συμπλήρωσε ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι οι νέες ρυθμίσεις είναι προϊόν εξαντλητικού διαλόγου με την αγορά.
Στη συνέχεια ο κ. Χαρίστης χαρακτηριστικά ανέφερε πως «οι ρυθμίσεις που εντάσσονται στο πολυνομοσχέδιο και αφορούν στο υπουργείο Οικονομίας, σχετίζονται με την παροχή επιπλέον κινήτρων για την εγκατάσταση επιχειρήσεων σε επιχειρηματικά πάρκα, τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), τον καθορισμό των κριτηρίων για τα αρτοποιεία, την απλοποίηση των λατομικών δραστηριοτήτων, αλλά και την επιτάχυνση υλοποίησης των δημοσίων έργων, ενώ θα προστεθούν στις βελτιώσεις που αφορούν στους νόμους για την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης και σύστασης επιχειρήσεων, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το γραφειοκρατικό βάρος σε όσους επιθυμούν να επιχειρήσουν και να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr