Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι επιχειρηματίες Δ. Δασκαλόπουλος και Α. Παναγόπουλος απέκτησαν μέσω εταιρειών που διαχειρίζονται διψήφιο ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου παραμένει στα χέρια του Γιώργου Νίκα και ένα 10% ανήκει στο γενικό διευθυντή Νίκο Λούστα.
Η επιτακτική ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση των κρεατοσκευασμάτων της ελληνικής αγοράς ήταν ο κύριος λόγος δημιουργίας της βιομηχανίας Μέγας Γύρος το 2007. "Γιατί ένα προϊόν με αυξημένη καθημερινή ζήτηση που επιδρά άμεσα στην υγεία του καταναλωτή, δε μπορεί να παρασκευάζεται στην τύχη" μας λέει ο Νίκος Λούφτας. Χρειάζεται συνέπεια, ευθύνη και πάνω απ’όλα γνώση.
Το εργοστάσιο 'Μέγας Γύρος' στον Ασπρόπυργο Αττικής, σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες παρασκευής προϊόντων κρέατος και είναι από τα πιο εργονομικά στην Ελλάδα. Η ημερήσια παραγωγή του φθάνει τους 35 τόνους κρεατοσκευασμάτων και σουβλάκι. Τα 5000 τ.μ. των εγκαταστάσεων βρίσκονται όλα σε ένα επίπεδο ώστε να αποφεύγονται οι διασταυρώσεις (crossings) του προϊόντος και του προσωπικού, καθώς και οι άσκοπες κινήσεις που δημιουργούν κινδύνους για την επιμόλυνση του κρέατος.
Πλέον στο αντικείμενό της η βιομηχανία Μέγα Γύρος πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και προμηθεύει 1000 καταστήματα με σουβλάκι, ενώ διακινεί προϊόντα της και μέσω των λιανεμπορικών αλυσίδων ΑΒ Βασιλόπουλος και Μετρό. Ο στόχος, σύμφωνα με τον Ν. Λούφτα δεν είναι να αυξήσει γεωμετρικά τον αριθμό των καταστημάτων που προμηθεύει, καθώς τότε δεν θα υπάρχει πλήρη διαχείριση του προϊόντος, κάτι που δεν επιθυμεί να συμβεί η εταιρεία.
Τα πλάνα στην Αμερική και ποιος είναι ο μεγαλύτερος πελάτης
Πριν από λίγο καιρό, η εταιρία, δημιούργησε παραγωγική μονάδα επεξεργασίας κρέατος στις ΗΠΑ, την οποία διαχειρίζεται η θυγατρική της Megas Yeeros Llc, στο Νιου Τζέρσεϋ με την ημερήσια παραγωγή να φθάνει τους 15 τόνους. Η επιλογή του Νιου Τζέρσευ δεν είναι τυχαία, καθώς όπως μας επεσήμανε ο Ν. Λούστας η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται κόμβος για την μετάβαση σε πάρα πολλές πολιτείες.
Ο μεγαλύτερος πελάτης της εταιρείας είναι τα ρεστοράν που λειτουργεί ο επιχειρηματίας Γ. Νίκας στην Αμερική και συγκεκριμένα το ένα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και 2 στο Μανχάταν. Το κάθε ένα από αυτά προμηθεύεται με 500-600 κιλά γύρο την ημέρα.
Τα οικονομικά μεγέθη
Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, οι προβλέψεις για φέτος είναι ότι ο τζίρος θα κυμανθεί στα 21 εκατ. ευρώ από 17,756 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα προ φόρων καθαρά κέρδη θα αγγίξουν τα 2 εκατ. ευρώ.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr