Στα 7 δισ. ευρώ είναι οι ανάγκες ρευστότητας στην αγορά ως το τέλος του έτους, ενώ συνολικά 18 δισεκατομμύρια λείπουν από τις εμπορικές επιχειρήσεις, ανέφερε ο Βασίλης Κορκίδης, υπογραμμίζοντας ότι λόγω υπερφορολόγησης οι προοπτικές είναι δυσοίωνες για το τρέχων έτος, ενώ υποστήριξε επίσης ότι, μεταξύ Β´ εξαμήνου 2013 - Β´εξαμήνου, 2014 χάθηκαν 14.500 θέσεις Εργασίας.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε την απελευθέρωση του ωραρίου στις τουριστικές περιοχές με εποπτεία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Η Συνομοσπονδία μάλιστα έχει θέσει το όλο θέμα μαζί με αλλαγές, στο πλαίσιο που διέπει τις προσφορές και τις εκπτώσεις, στο διάλογο που διεξάγεται για την αξιολόγηση των αλλαγών που επήλθαν στη νομοθεσία και την προώθηση ενός Κώδικα λειτουργίας της αγοράς.
Σε σχέση με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή επικαλούμενος σχετική έρευνα μεταξύ των εμπόρων υποστήριξε ότι το μέτρο απέτυχε όπως κατέδειξαν οι τζίροι και η κίνηση σε επίπεδο απασχόλησης. Μάλιστα σημείωσε ότι στις μεγάλες επιχειρήσεις το 10% της πλήρους απασχόλησης μετατράπηκε σε μερική τον τελευταίο χρόνο. Για άλλη μια φορά τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης για τους μισθούς ενώ τόνισε ότι η αύξηση των διαθεσίμων εισοδημάτων στα μεσαία στρώματα τονώνει πάντα την αγορά.
Αναφερόμενος στη διαδικασία διαχείρισης των κόκκινων δανείων, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι μόνο μια εταιρία η ICAP έχει πιστοποίηση να κάνει rating στις επιχειρήσεις εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το πώς θα γίνει η διαχείριση των κόκκινων δανείων. Σημείωσε δε ότι μόνες τους οι τράπεζες δε θα πρέπει να κάνουν αυτές τις αξιολογήσεις.
Τέλος ο κ. Κορκίδης τάχθηκε υπέρ της συνένωσης του ΕΤΕΑΝ με τις 7 συνεταιριστικές τράπεζες με κεφαλαιακή ενίσχυση των τελευταίων με τα διαθέσιμα χρήματα από τα ομόλογα του Ταμείου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr