Στην συνάντηση αυτή, όπως μάθαμε, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι και οι δήμαρχοι Σερρών και Ορεστιάδας, προκειμένου να αποτρέψουν την δυσμενή αυτή εξέλιξη για την εταιρεία.
Το θέμα είναι, μας λέει στέλεχος της εταιρείας, αν η αναστολή των δύο μονάδων θα είναι προσωρινή ή μόνιμη. Είναι ένα ζήτημα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί από την πολιτική ηγεσία.
Επίσης, σημειώνει η ίδια πηγή, ένα σημαντικό ζήτημα είναι ακόμα το ποιο θα είναι το μέλλον των 110 εργαζόμενων που απασχολούνται στις συγκεκριμένες μονάδες. Πλέον, αναφέρει η ίδια πηγή, αν προχωρήσει η προγραμματιζόμενη αναστολή, τότε παραμένει μόνο μία μονάδα ενεργή, αυτή στο Πλατύ Ημαθίας, όπου απασχολούνται 105 άνθρωποι.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί ότι στις αρχές του 2002 το συνολικά απασχολούμενο προσωπικό και στις πέντε μονάδες, που είχε τότε ο όμιλος, έφθανε τα 1.500 άτομα.
Και λέμε πέντε μονάδες, καθώς την προηγούμενη δεκαετία και συγκεκριμένα το 2006 έκλεισαν δύο μονάδες της ΕΒΖ στην Ξάνθη και την Λάρισα. Εκείνη την περίοδο θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχασε το δικαίωμα της παραγωγής 330.000 τόνων ζάχαρης, το οποίο περιορίστηκε στους 158.000 τόνους. Σήμερα, ο όμιλος για την παραγωγή ζάχαρης καλλιεργεί 80.000 στρέμματα.
Δ. Καραγιαννοπούλου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr