Μόλις μετά από πέντε ώρες συνεδρίασης κατάφερε ο γενικός δείκτης να φτάσει τα 9 εκατ. όγκου στις συναλλαγές, ανοίγοντας μία εβδομάδα που μάλλον περισσότερο διαδικαστική είναι παρά ουσιαστική.
Ο Γενικός δείκτης βρίσκεται στηρίγματα στις δεικτοβαρείς μη τραπεζικές μετοχές, ενώ την ίδια ώρα ο τραπεζικός κλάδος δείχνει ανύμπορος να αντιδράσεις στις πιέσεις που διαμορφώνονται.
Από την αρχή της συνεδρίασης οι μετοχές του ΟΤΕ, της ΕΕΕΚ και του ΟΠΑΠ στηρίζουν τα κέρδη του 0,6% για το Γενικό Δείκτη, διατηρώντας τα επίπεδα των 620 μονάδων, αν και για λίγα λεπτά η άνοδος είχε ξεπεράσει για λίγο το 1%.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εν μέσω εξελίξεων στις εξαγορές και των συνεπειών της βαθιάς ύφεσης.
Η Εθνική κινείται πτωτικά στα 1,27 ευρώ με απώλειες 1,5%, το ΤΤ υποχωρεί -5,6% στα 0,2190 ευρώ, ενώ σημαντική άνοδο 2% καταγράφει η ΕΕΕΚ στα 14,39 ευρώ, και στο +1,3% ο ΟΤΕ.
Ενδεικτικό της ανομοιογένειας του ταμπλό είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο -1% και στις 205 μονάδες, ενώ ο 20αρης είναι στο +0,64% και στις 224 μονάδες.
Στο μεταξύ, οι παρενέργειες από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και η αβεβαιότητα έκβασης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα βύθισαν ακόμα περισσότερο φέτος την ελληνική οικονομία.
Η ύφεση γίνεται ολοένα και πιο βαθιά στην ελληνική οικονομία, με τα στοιχεία που ανακοινώνονται να δείχνουν ότι η κατάσταση την οποία καλείται το κυβερνητικό επιτελείο να αντιμετωπίσει γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.
Μείωση κατά 6,2% παρουσίασε το 2ο τρίμηνο του 2012 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2011 και με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, από 6,5% το α' 3μηνο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr