- Οι περισσότερες επιχειρήσεις προβλέπουν χειροτέρευση των οικονομικών συνθηκών και ένταση του ανταγωνισμού. Πιστεύουν ότι το γενικότερο περιβάλλον θα γίνει δυσμενέστερο τα επόμενα ένα με δύο χρόνια.
- Αρκετές σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση εξοικονομώντας ενέργεια, να χρησιμοποιήσουν προηγμένη τεχνολογία για βελτίωση της παραγωγικότητας και να βελτιώσουν την κατάρτιση του προσωπικού. Λίγες είναι αυτές που έδωσαν έμφαση στη μείωση του προσωπικού.
- Οι περισσότερες επιχειρήσεις αναβάλουν ή μεταθέτουν τα επενδυτικά προγράμματα και μόνο μία στις πέντε είπαν ότι η κρίση δεν επηρεάζει τις επενδύσεις τους. Πρόκειται κυρίως για ανταγωνιστιές επιχειρήσεις που εξ΄άγουν προίόντα υψηλής προστιθεμενεης αξίας.
- Αρκετές που επηρεάζονται από την κρίση προχωρούν σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεών τους με προμηθευτές, πελάτες και χρηματοδότες, τράπεζες
- Σημαντικό ποσοστό προχωρεί σε μείωση της εξάρτησης από τον δανεισμό, επιλέγοντας χρηματοδότηση μέσω έκδοσης ομολόγων.
- Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται και προσπαθούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο εξωτερικό είτε μέσω εξαγωγών είτε μέσω ίδρυσης παραγωγικών μονάδων.
Χρ. Ιωάν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr