Από το σύνολο των 126 επενδυτικών σχεδίων τα 45 (ποσοστό 38,79% επί του συνόλου) κατευθύνονται στις πυρόπληκτες περιοχές . Το ύψος των προτεινόμενων επενδύσεων στον τριτογενή τομέα ανέρχεται σε 1621,1 εκατ. ευρώ με 2242 νέες θέσεις εργασίας, στον κλάδο της ενέργειαςσε 1253 εκατ. Ευρώκαι στη βιομηχανία σε 515,75 εκατ. ευρώ με 180 νέες θέσεις εργασίας. Στον τομέα της Υγείας το ύψος των επενδυτικών προτάσεων ανέρχεται σε 60,91 εκατ. Ευρώ με πρόβλεψη για 185 νέες θέσεις εργασίας, την εφοδιαστική αλυσίδα σε 77,85 εκατ. Ευρώ (160 νέες θέσεις εργασίας) και στην πρωτογενή παραγωγή σε 107,27 εκατ. Ευρώ(129 νέες θέσεις εργασίας). Η ποιοτική στροφή των επενδυτών σε νέεςμονάδες με σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας επιβεβαιώνει την αισιοδοξία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας ότι η Ελλάδα επανέρχεται στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη ως χώρα ανοιχτή, φιλική και ελκυστική στις ξένες επενδύσεις.
Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί το ουσιαστικό ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για πραγματοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων στην Περιφέρεια, όπως για παράδειγμα στην Αρκαδία και την Ηλεία, προκειμένου να μη διαταραχθεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Invest in Greece
Δρ. Δημήτριος Παζαϊτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των αιτήσεων υπαγωγής στον επενδυτικό νόμο, επισημαίνοντας ότι «Οι προσπάθειές μας το 2008, έτος αναδιοργάνωσης του Invest in Greece, στέφθηκαν από επιτυχία, καθώς επιβεβαιώθηκε ο ενεργός ρόλος του Οργανισμού ως βασικού κέντρου μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας. Το 2009 ευελπιστούμε σε μεγαλύτερη συμβολή μας στην προσπάθεια για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Διότι, εξωστρέφεια δεν είναι μόνο οι εξαγωγές, είναι και η προσέλκυση μεγάλων εγχώριων και ξένων άμεσων επενδύσεων».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr