Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το 73% των 45 εταιρειών που συμμετείχαν στο πείραμα διάρκειας έξι μηνών είτε θα εφαρμόσουν πλήρως το τετραήμερο μοντέλο είτε θα παρατείνουν τη δοκιμή, σύμφωνα με σχετική έκθεση. Δύο μεγάλες εταιρείες αποσύρθηκαν νωρίς, λόγω «οικονομικών δυσκολιών ή έλλειψης εσωτερικής υποστήριξης».
Όπως και άλλες δυτικές οικονομίες, η Γερμανία αντιμετωπίζει προκλήσεις στο δημογραφικό. Πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν το εργατικό δυναμικό έως το 2035, ενώ τα ποσοστά γεννήσεων και η μετανάστευση υπολείπονται πολύ απ' ό,τι θα απαιτούνταν για την υποκατάσταση του γηράσκοντος πληθυσμού.
Τα αποτελέσματα του πειράματος στη Γερμανία υποστηρίζουν όσα έχουν δείξει και άλλα πιλοτικά προγράμματα σε Βρετανία, Πορτογαλία και Νότια Αφρική. Το προσωπικό στη Γερμανία ανέφερε σημαντική βελτίωση στην ψυχική και σωματική υγεία, ενώ οι εργοδότες είδαν θετικά αποτελέσματα στα ποσοστά προσλήψεων και παραμονής στην εργασία. Οι χρηματοοικονομικές αποδόσεις, όπως τα έσοδα και τα κέρδη, παρέμειναν συνολικά σταθερές, παρότι οι ώρες εργασίας μειώθηκαν, υποδεικνύοντας αυξημένη παραγωγικότητα.
Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους συμμετείχαν στο πρόγραμμα οι οργανισμοί ήταν η βελτίωση της φήμης τους, η υγεία των εργαζομένων τους και η αύξηση της παραγωγικότητας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr