Σύμφωνα με το Bloomberg, το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται στο πλαίσιο γενικότερων περικοπών στην εταιρεία, ενώ εφόσον πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει ακόμη ένα -και ιδιαιτέρως σοβαρό- πλήγμα για την κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.
Οι πιθανές περικοπές, όπως αναφέρει το πρακτορείο, θα στοχεύουν τον κλάδο των επιβατικών αυτοκινήτων της εταιρείας καθώς και άλλες οντότητες του ομίλου. Επιπλέον, μια τέτοια κίνηση θα έθετε τέλος στη συμφωνία της εταιρείας με τα συνδικάτα εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι το 2029.
Σημειώνεται ότι κατά τη 87χρονη ιστορία της εταιρείας, η Volkswagen δεν έχει βάλει λουκέτο σε εργοστάσιά της στην πατρίδα της, τη Γερμανία και εφόσον προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τα ισχυρά συνδικάτα εργαζομένων στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Oliver Blume ανέφερε ότι «το οικονομικό περιβάλλον έχει γίνει ακόμη πιο σκληρό καθώς νέοι παίκτες εισέρχονται στην Ευρώπη» και πρόσθεσε πως «η Γερμανία ως επιχειρηματικός προορισμός παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερη υστέρηση όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα».
Η VW απασχολεί περίπου 650.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων σχεδόν 300.000 στη Γερμανία. Οι μισές θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας κατέχονται από εκπροσώπους των εργαζομένων και το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας -το οποίο κατέχει το 20% των μετοχών- συχνά τάσσεται υπέρ των συνδικαλιστικών οργάνων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr