Οι νέοι κανόνες, απαγορεύουν επίσης τις ξένες επενδύσεις στην αγορά.
Αυτή η σημαντική αλλαγή στην πολιτική έγινε καθώς η κυβέρνηση θέλει να ελαφρύνει τις οικονομικές πιέσεις που δέχονται οι οικογένειες για να μεγαλώσουν τα παιδιά, μετά την ανακοίνωση για χαμηλές τιμές ρεκόρ στις γεννήσεις.
Είναι μία από τις μεγαλύτερες αναδιοργανώσεις στην αγορά ιδιωτικής εκπαίδευσης της Κίνας που έχει αξία $120 δισεκατομμύρια.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, όλοι οι οργανισμοί που προσφέρουν ιδιαίτερα μαθήματα (ακόμα και διαδικτυακά) στην ύλη του σχολείου, θα πρέπει να καταχωρηθούν σαν μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.
Οι νέοι κανόνες λένε επίσης: “Οι οργανισμοί που προσφέρουν ιδιαίτερα σε μαθήματα της ύλης του σχολείου δεν επιτρέπεται να μπουν στο χρηματιστήριο για χρηματοδότηση. Οι ήδη καταγεγραμμένες εταιρείες δεν θα μπορούν να επενδύσουν στους οργανισμούς και τα ξένα κεφάλαια δεν θα επιτρέπονται σε αυτούς τους οργανισμούς”.
Η δήλωση είπε ότι αυτή η κίνηση είχε την πρόθεση να “ανακουφίσει από το βάρος των υπερβολικών εργασιών για το σπίτι και των ιδιαίτερων μαθημάτων για τους μαθητές που είναι στην υποχρεωτική εκπαίδευση”.
Τα νέα για τις αλλαγές των κανόνων έχουν «χτυπήσει» τις τιμές των μετοχών των ιδιωτικών εταιρειών εκπαίδευσης της Κίνας.
Οι μετοχές των εταιρειών New Oriental Education & Technology, Koolear Technology Holding Scholar Education και China Beststudy Education έχουν πέσει έως και 47% την Δευτέρα.
Την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη του TAL Education Group έπεσαν πάνω από 70% ενώ το Gaotu Techedu έχασε το 63% της αξίας του.
Αυτό έχει αποτυπωθεί και στους δείκτες των χρηματιστηρίων Κίνας και Χονγκ Κονγκ με ισχυρές απώλειες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr