Το μπρεντ κατέγραψε πτώση 1,3% την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ το WTI είχε χάσει 1,1%, με τους δύο δείκτες να υποχωρούν και τώρα ελαφρά.
Ο ΟΠΕΚ διατήρησε τις προβλέψεις του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου για το 2024 και το 2025 στα 2,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και 1,85 εκατομμύρια bpd, αντίστοιχα, ανέφερε στη μηνιαία έκθεσή του την Τετάρτη.
Το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 1,923 εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα βενζίνης κατά 2,954 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οι οποίες επικαλέστηκαν στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Επίσημα στοιχεία θα κυκλοφορήσουν εντός της ημέρας.
Τόσο το μπρεντ, όσο και το αμερικανικό αργό ολοκλήρωσαν τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις χαμηλότερα λόγω ενδείξεων ότι η ενεργειακή βιομηχανία του Τέξας βγήκε σχετικά αλώβητη από τον τυφώνα Μπέριλ.
Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ξεκίνησαν εκ νέου ορισμένες εργασίες την Τρίτη. Ορισμένα λιμάνια άνοιξαν ξανά και οι περισσότεροι παραγωγοί αυξάνουν την παραγωγή, αν και ορισμένες εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές και περιμένουν πλήρη αποκατάσταση της ισχύος.
«Η τελευταία περίοδος πωλήσεων μπορεί να αποδοθεί σε δύο σημαντικούς παράγοντες: την πιθανή αναβίωση των συνομιλιών εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και τον τυφώνα Μπερίλ», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Oil, Ταμάς Βάργκα.
Στη Μέση Ανατολή, οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο της Γάζας θα επαναληφθούν στη Ντόχα, με τους επικεφαλής πληροφοριών της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ να είναι παρόντες.
Οι ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα επηρέασαν επίσης τις τιμές καθώς οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, αλλά έχασαν τις προσδοκίες, ενώ ο αποπληθωρισμός των τιμών παραγωγού παρέμεινε.
Στην ετήσια έκθεσή της για το Energy Outlook την Τετάρτη, η BP είπε ότι αναμένει η ζήτηση πετρελαίου να κορυφωθεί το επόμενο έτος και η αιολική και η ηλιακή δυναμικότητα να αυξηθούν γρήγορα και στα δύο βασικά της σενάρια.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,29% στα 81,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,39% στα 84,33 δολάρια το βαρέλι.
Υποχωρεί το φυσικό αέριο
Ελαφρά πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 0,750% στα 31,100 ευρώ η μεγαβατώρα.
Ο χρυσός ενισχύεται 0,83% στα 2.387,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,71% στα 31,277 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 0,89% στα 4,6175 δολάρια η λίβρα.
Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,10% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0824 δολάριο ανά ευρώ.
Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,37% στο 1,283 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,27% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8437 βρετανική λίρα ανά ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr