Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το μπρεντ οδεύουν προς κέρδη περίπου 2% σε εβδομαδιαίου επίπεδο.
Το μπρεντ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται περίπου 10 δολάρια το βαρέλι κάτω από την κορύφωση του Απριλίου και έχει παραμείνει μεταξύ 71 και 79 δολαρίων το βαρέλι από τις αρχές Μαΐου ενόψει των αυξήσεων των επιτοκίων και των αδύναμων κινεζικών οικονομικών δεδομένων.
«Οι προοπτικές της ζήτησης αργού έχουν αρχίσει να φαίνονται καλύτερες καθώς εισερχόμαστε σε αιχμής καλοκαιρινών ταξιδιών στις ΗΠΑ και καθώς οι Σαουδάραβες μπόρεσαν να αυξήσουν τις τιμές στην Ευρώπη και την Ασία», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής στον OANDA.
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω της ισχυρής ζήτησης διύλισης, ενώ τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν μεγάλη άνοδο μετά την άνοδο την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.
Ωστόσο, τα κέρδη της τιμής του πετρελαίου περιορίστηκαν λόγω της ενίσχυσης των προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της στις 25-26 Ιουλίου, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη και συνεπώς τη ζήτηση πετρελαίου.
Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε μέτρια την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Πέμπτης.
Περισσότερα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αναμένονται εντός της ημέρας.
Οι κορυφαίοι εξαγωγείς πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσαν επίσης νέες περικοπές στην παραγωγή για τον Αύγουστο. Οι συνολικές περικοπές από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του ανέρχονται πλέον σε περίπου πέντε εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, που ισοδυναμούν με το 5% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.
Ο ΟΠΕΚ πιθανότατα θα διατηρήσει μια αισιόδοξη πρόβλεψη για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για το επόμενο έτος, δήλωσαν πηγές κοντά στον Οργανισμό.
Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την Κίνα την επόμενη εβδομάδα.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,35% στα 72,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,34% στα 76,80 δολάρια το βαρέ΄λι.
Κέρδη για το φυσικό αέριο
Ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 2,356% στα 33,110 ευρώ η μεγαβατώρα.
Ο χρυσός ενισχύεται 0,40% στα 1.922,95 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,10% στα 22,913 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός ενισχύεται 0,56% στα 3,7553 δολάρια η λίβρα.
Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,05% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0892 δολάριο ανά ευρώ.
Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,16% στο 1,276 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,14% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8536 βρετανική λίρα ανά ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr