Στη συνάντησή τους αργότερα τη Δευτέρα, τα μέλη του ΟΠΕΚ+ θα συζητήσουν μεταξύ άλλων επιλογών περικοπές πετρελαίου κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, ανέφεραν πηγές από τον Οργανισμό στο Reuters.
«Ο Οργανισμός αναμένεται να αφήσει αμετάβλητους τους στόχους παραγωγής, αλλά είναι πιθανό να συζητηθεί τουλάχιστον μια περικοπή η οποία, εάν συνεχιστεί, θα δημιουργούσε μεγαλύτερη αστάθεια και αβεβαιότητα σε μια περίοδο μεγάλης ανησυχίας», δήλωσε ο Κρεγκ Έρλαμ, ανώτερος αναλυτής στον ΟΑΝDΑ.
Η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο και βασικό μέλος του ΟΠΕΚ+, δεν υποστηρίζει τη μείωση της παραγωγής αυτή τη στιγμή και η ομάδα παραγωγών είναι πιθανό να αποφασίσει να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή, ανέφερε την Κυριακή η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τους τελευταίους τρεις μήνες από τα πολυετή υψηλά που σημειώθηκαν τον Μάρτιο, πιεσμένες από τις ανησυχίες ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι περιορισμοί του COVID-19 σε μέρη της Κίνας θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου.
Τα μέτρα lockdown στο νότιο τεχνολογικό κόμβο της Κίνας, το Shenzhen, χαλάρωσαν τη Δευτέρα, καθώς οι νέες μολύνσεις έδειξαν σημάδια σταθεροποίησης, αν και η πόλη παραμένει σε υψηλή επαγρύπνηση.
Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 της Δύσης με το Ιράν, που θα μπορούσε να επαναφέρει το ιρανικό αργό στην αγορά, έχουν βρει νέο εμπόδιο.
Ο Λευκός Οίκος απέρριψε την Παρασκευή την έκκληση του Ιράν η συμφωνία να συνδεθεί με την ολοκλήρωση των ερευνών από την υπηρεσία παρακολούθησης των πυρηνικών του ΟΗΕ, δήλωσε δυτικός διπλωμάτης.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, το αμερικανικό αργό ανεβαίνει 2,72% στα 89,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 2,88% στα 95,65 δολάρια το βαρέλι.
«Ζαλίζουν» οι τιμές του φυσικού αερίου
Ξέφρενο είναι το ράλι στις τιμές του φυσικού αερίου, καθώς τη Δευτέρα τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, «εκτοξεύονται» 21,813% στα 261,490 ευρώ η μεγαβατώρα.
Το μεγάλο άλμα ήρθε μετά την ανακοίνωση του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom ότι οι ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 θα σταματήσουν επ' αόριστον, επικαλούμενος πρόσθετες απαιτήσεις επισκευής.
Ο χρυσός ενισχύεται 0,17% στα 1.725,45 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι κερδίζει 1,10% στα 18,082 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός καταγράφει κέρδη 0,67% στα 3,4372 δολάρια η λίβρα.
Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,08% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 0,9942 δολάριο ανά ευρώ.
Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,10% στο 1,1518 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,15% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8632 βρετανική λίρα ανά ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr