Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών, καθώς ορισμένοι βουλευτές έθεσαν θέμα βουλευτικής αποζημίωσης σε περίπτωση που η Βουλή διαλυθεί, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -«Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM)- ζήτησε στην ημερήσια διάταξη, πέραν της πρότασης για τη διάλυση του Σώματος, να συμπεριληφθούν και άλλα θέματα, όπως πρόταση για αντικατάσταση του προέδρου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και της ισότιμης μεταχείρησης των κομμάτων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Τελικά, με 74 ψήφους υπέρ και 26 κατά, αποφασίστηκε μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης να αποτελέσει η πρόταση για τη διάλυση της Βουλής.
Την πρόταση για τη διάλυση της Βουλής υπέβαλε προχθές το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι και την υποστήριξαν τόσο το κόμμα VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και το συγκυβερνών «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι.
Τα τρία αυτά κόμματα έχουν συνολικά περισσότερους από 61 βουλευτές που απαιτούνται για να υπερψηφισθεί η πρόταση για τη διάλυση της Βουλής. Συνολικά, το νομοθετικό σώμα της ΠΓΔΜ έχει 120 βουλευτές.
Κατά της πρότασης για τη διάλυση της Βουλής έχουν ταχθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και ορισμένα μικρότερα κόμματα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας πρέπει να διεξαχθούν εκλογές σε διάστημα 60 ημερών από τη στιγμή που θα διαλυθεί η Βουλή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr