Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

«Ο Γενικός Γραμματέας πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και σοκ τον θάνατο ενός μέλους του προσωπικού του Γραφείου Υπηρεσιών Έργου των Ηνωμένων Εθνών, όταν δύο ξενώνες των Ηνωμένων Εθνών στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ επλήγησαν από επιθέσεις», έγραψε εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες.
«Οι τοποθεσίες όλων των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ είναι γνωστές στα μέρη της σύγκρουσης, τα οποία δεσμεύονται από το διεθνές δίκαιο να τις προστατεύουν και να διατηρούν το απόλυτο απαραβίαστο τους», συνεχίζει η ανακοίνωση.
«Ο Γενικός Γραμματέας στέλνει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του μέλους του προσωπικού που σκοτώθηκε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 280 μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου 2023.